Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.

Bel20-CEO verdiende in 2021 gemiddeld 3,02 miljoen

ecruitment concept, teamwork, effective management. CEO search

De CEO van een grote Belgische beursgenoteerde onderneming verdiende in 2021 gemiddeld 3,02 miljoen euro. Dat is 14,4 procent meer dan in 2020, zo schrijft De Tijd zaterdag. 

Het is de eerste keer sinds de krant in 2006 begon met het jaarlijkse onderzoek naar de topvergoedingen dat de gemiddelde remuneratie van de CEO’s van de Bel20-bedrijven meer dan 3 miljoen euro bedraagt, klinkt het. 

De stijging met 14 procent komt er na enige matiging in het coronajaar 2020. Michel Doukeris, die op 1 juli 2021 Carlos Brito opvolgde als CEO van AB InBev, streek in zijn eerste jaar als topman meteen 8,37 miljoen euro op. Dat is een stijging van ruim 550 procent tegenover de 1,28 miljoen euro die Brito in het coronajaar 2020 in zijn loonzakje vond. De fors hogere vergoeding voor de AB InBev-topper verklaart voor een belangrijk stuk de toename vorig jaar van de gemiddelde remuneratie van de Bel20-managers. 

Exclusief de bierreus kwam de gemiddelde vergoeding uit op 2,74 miljoen euro, 3,7 procent meer dan in 2020. Ondanks schommelingen van jaar tot jaar is het gemiddelde salarispakket van de topmanagers een hele tijd min of meer op hetzelfde peil gebleven. 

Vanaf 2018 treedt een versnelling op. Dat wordt voor een stuk verklaard doordat het biofarmabedrijf Argenx, dat zijn CEO erg royaal vergoedt, in juni 2018 opgenomen werd in de Bel20. 

Een tweede verklaring is het toenemende belang van het variabele deel in het totale salarispakket, en de opmars van aandelengerelateerde vergoedingen. 

Een derde verklaring is dat de managementvergoedingen in België stilaan lijken te evolueren naar de hogere niveaus van onze buurlanden.

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in