Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Boekhouders krijgen uitstel tot 28 oktober voor belastingaangiftes

Boekhouders krijgen uitstel tot 28 oktober voor belastingaangiftes

Accountants en belastingadviseurs krijgen tot 28 oktober de tijd om aangiftes voor de personenbelasting in te dienen. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) vrijdag aangekondigd in een persmededeling. Hij sloot met de beroepsorganisatie ITAA ook een engagementsverklaring over de wettelijke verankering van de aangiftetermijnen.

Normaliter hadden accountants en belastingadviseurs tegen eind september de aangiftes moeten indienen, maar zij hadden graag uitstel verkregen. Minister Van Peteghem komt hen nu tegemoet en schuift de deadline een laatste keer op tot 28 oktober. “Dit verlicht de huidige enorme druk op onze kantoren, onze leden, hun medewekers en hun gezinnen”, zo begroet voorzitter Bart Van Coile van ITAA het akkoord. 

Beide partijen hebben ook een akkoord over de verankering van de deadlines in de wet. Die heeft geen invloed op de bestaande deadline voor de papieren aangifte op 30 juni en de digitale aangifte op 15 juli. Wel wordt een langere indieningstermijn voorzien voor aangiften van een zelfstandige activiteit en uit buitenlandse beroepsinkomsten. Die deadline wordt vastgelegd op 16 oktober. Uitzonderlijk uitstel is mogelijk in bepaalde gevallen. 

“Door de deadlines in de wet te verankeren, bieden we stabiliteit en zekerheid aan de accountants en belastingadviseurs”, stelt Van Peteghem. De minister wil de samenwerking met de sector baseren “op onderling vertrouwen” en “met oog voor de werklast van de financiële beroepers enerzijds en de fiscale administratie anderzijds”. “Een laatste eenmalig uitstel voor de aangiften personenbelasting via een mandataris past in die samenwerking”, besluit hij. 

De engagementsverklaring biedt een nieuw kader waarin de fiscale administratie en accountants en belastingadviseurs kunnen werken. Gezien de impact op de werkzaamheden van zowel de fiscale administratie als de ITAA-leden wordt in een geleidelijke en werkbare overgang voorzien.

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in