• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Cathy Min Jung in raad van bestuur Koninklijke Muntschouwburg

Cathy Min Jung in raad van bestuur Koninklijke Muntschouwburg

De ministerraad keurt op voorstel van minister van de Federale Culturele Instellingen Hadja Lahbib een ontwerp van koninklijk besluit goed inzake het ontslag en de benoeming van een lid van de raad van bestuur van de Koninklijke Muntschouwburg.

Cathy Min Jung wordt benoemd als lid van de raad van bestuur van de Koninklijke Muntschouwburg, ter vervanging van Laurette Onkelinx, van wie zij het mandaat voleindigt.

Geboren in Seoul (Zuid-Korea), kwam Cathy Min Jung op drie en een halfjarige leeftijd naar België. Ze groeide op op het platteland, in de streek van Ath. Na haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van België trad zij op in de belangrijkste Belgische theaters (Théâtre National, Varia, Poche, Théâtre de Liège, Théâtre de Namur, etc.). Daarna verhuisde zij naar Parijs, vervolgens naar Londen waar zij haar opleiding voortzette, alvorens naar Brussel terug te keren.

In 2012 richtte ze het bedrijf Billie On Stage op, waarmee ze geëngageerde shows maakt. Naar gelang van de bijeenkomsten en projecten is Min Jung beurtelings auteur, actrice of regisseur, soms alle drie. Ze heeft ook geacteerd in films, op televisie en op het toneel, maar de laatste jaren heeft zij zich toegelegd op het schrijven over de werkelijkheid door maatschappelijke vraagstukken via fictie aan te pakken.

In 2020 werd ze benoemd als directeur van Le Rideau de Bruxelles, een creatief theater dat de voorkeur geeft aan hedendaagse Belgische en buitenlandse auteurs en aan nieuwe scenische praktijken.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 1000+ professionals schreven zich reeds in