Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Cécile Coune wordt onafhankelijk bestuurder bij Proximus

Cécile Coune wordt onafhankelijk bestuurder bij Proximus

Proximus benoemt Cécile Coune als onafhankelijk bestuurder voor een periode van vier jaar. Tijdens de algemene vergadering van 19 april werden ook de benoemingen van Catherine Rutten en Martin De Prycker hernieuwd.

Cécile Coune kan terugblikken op een dubbele loopbaan als executive: gedurende meer dan 15 jaar als CEO in de financiële sector, en als vennoot in een toonaangevend advocatenkantoor. Van 2012 tot 2018 stond Cécile Coune aan het hoofd van Aviabel, een Belgische onderneming gespecialiseerd in luchtvaartverzekering en -herverzekering, tot de overname ervan door een internationale speler, AXIS Capital Ltd. Van opleiding juriste, was ze ook advocate en later vennoot bij advocatenkantoor Liedekerke van 2004 tot 2012. Daarvoor werkte ze bijna 17 jaar in de verzekeringssector, waarvan het grootste deel bij Chubb, een Amerikaanse multinational, waar ze op zeer jonge leeftijd algemeen directeur voor België en Luxemburg werd en uitvoerend lid van de Raad van Bestuur van Chubb Europe. Ze stond ook aan het hoofd van AXA Art (Benelux), een dochteronderneming van de AXA Groep die gespecialiseerd is in kunstverzekeringen.

Momenteel is ze onafhankelijk bestuurder en zetelt ze in de Raad van Bestuur en in comités van verschillende grote ondernemingen, waaronder Belfius Insurance, QBE Europe en Credendo GSR. Cécile Coune is lid van verschillende internationale en nationale zakenkringen en netwerken en zet zich ook maatschappelijk in voor diversiteit en inclusie. Ze is medeoprichtster en lid van Women on Board sinds 2009, en medeoprichtster, lid en erevoorzitster van European Women on Boards sinds 2013. Ze is mentor bij Duo for a Job, een vereniging die de integratie van jongeren met een migratieachtergrond op de arbeidsmarkt bevordert, en onafhankelijk bestuurder van OFC, de Franstalige tak van Broeders van Liefde, een organisatie die vooral actief is in het domein van de geestelijke gezondheid. Als aanhangster van de ESG-vereisten heeft ze onlangs een certificaat voor duurzame financiering verkregen van het Cambridge Institute for Sustainability Leadership. Cécile Coune heeft verschillende prijzen en onderscheidingen gewonnen. Ze werd in 2017 door Zijne Majesteit Filip, Koning der Belgen, onderscheiden met de rang van Commandeur in de Kroonorde voor haar bijdrae aan de Belgische samenleving.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in