Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.

CEO-duo aan top Nyrstar

Zinkbedrijf Nyrstar wordt vanaf december geleid door een duo. Guido Janssen en Dale Webb volgen dan Daniel Vanin op als co-CEO’s. Dat meldt het grondstoffenbedrijf, een onderdeel van Trafigura, maandag in een persbericht.

Het gaat om het operationele Nyrstar, en niet om het gelijknamige beursgenoteerde bedrijf waarin vroeger de activiteiten zaten en dat eerder dit jaar het laatste stukje van de operationale activteiten verkocht.

Janssen is nu de verantwoordelijke voor Europa en de VS, Webb voor Australië. Vanin heeft besloten terug te treden na drie jaar aan het hoofd van het bedrijf. Hij zal blijven werken voor Trafigura, waar hij in juli 2019 vertrokken was om Nyrstar te leiden. Hij zal de nieuwe CEO’s ondersteunen tijdens een overgangsperiode, klinkt het in het persbericht.

Nyrstar zelf stelt ongeveer 4.000 mensen tewerk, met onder meer mijnbouw- en smeltactiviteiten in Europa, de VS en Australië. De operationele activiteiten zijn volledig eigendom van Trafigura, dat actief is in de grondstoffenhandel. Meerderheidsaandeelhouder Trafigura had in 2019 het noodlijdende oude Nyrstar in handen gekregen. De overname wordt aangevochten door aandeelhouders.

Guido Janssen begon in 2001 bij Nyrstar, was een tijdlang Head of Leaching and Roasting en bekleedde verschillende managementfuncties. Hij was General Manager voor Nyrstar Nederland in de periode 2014-2016 en stapte over naar General Manager België in de periode 2016-2019. In 2018 nam hij de rol op zich van Vice President for European Operations. Sinds begin 2020 rapporteert ook de Clarksville smelter in USA aan Guido. Janssen heeft een Master’s Degree in Chemical Engineering.

Dale Webb vervoegde Nyrstar op 1 juni 2020 in de rol van Vice President Australian Operations. Hij heeft aanzienlijke ervaring in smelten, mijnbouw en metalen en werkte eerder als General Manager Operations in Chili en Canada. Webb is metallurgisch ingenieur.

nyrstar 1
Guido Janssen en Dale Wabb

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in