Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Ceres Pharma opnieuw op overnamepad in Oost-Europa

Ceres Pharma opnieuw op overnamepad in Oost-Europa

Het Belgisch farmabedrijf Ceres Pharma heeft een akkoord bereikt over de overname van Dacia Plant, een Roemeens bedrijf gespecialiseerd in natuurlijke voedingssupplementen en vitaminen. Dat heeft Ceres maandag bekendgemaakt, zonder financiële details.

“De overname is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Ceres Pharma in Centraal- en Oost-Europa”, zegt het in Gent gevestigde bedrijf in een persbericht. Ceres kondigde in 2020 al een overname aan in Roemenië (van Viva Pharma), vorig jaar volgde een overname in Bulgarije (ABOPharma). Dacia Plant realiseerde in 2021 een omzet van meer dan 10 miljoen euro.

Ceres Pharma werd in 2017 opgericht door Marc Coucke en voormalig Omega Pharma-manager Mario Debel. Het bedrijf werd vorig jaar verkocht aan het Franse investeringsfonds Naxicap Partners, Debel is nog altijd de CEO.

Dacia Plant is een van de pioniers en een top 3 speler in Roemenië actief in de ontwikkeling, productie en distributie van kwalitatieve en innovatieve natuurlijke voedingssupplementen en vitaminen. Dacia Plant is een zeer bekend, sterk en vertrouwd bedrijf onder artsen, apothekers en patiënten in Roemenië met een breed merkenportfolio zoals BiSeptol®, Calmotusin®, Emocalm®, Dacoderm®, etc. Dacia Plant realiseerde in 2021 een omzet van meer dan 10 miljoen euro.

“Ik ben erg blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen met Dacia Plant. Deze overname past perfect in de Women and Family Health strategy van Ceres Pharma. De vraag naar natuurlijke producten neemt overal toe. Met Dacia Plant versterken we onze positie in Roemenië en kunnen we onze productportefeuille buiten Roemenië versterken met een breed gamma Natuurlijke Fytotherapieproducten”, zegt Mario Debel, CEO van Ceres Pharma.  

De oprichters en co-CEO’s Calin Ioan Ianta en Radu Ionescu Heroiu blijven aan boord. “We zijn verheugd deel uit te maken van een sterke, dynamische en snelgroeiende internationale groep zoals Ceres Pharma. Samen zullen we sterker staan om ons ambitieus groeiplan in Roemenië uit te voeren en zullen we onze Natuurlijke Fytotherapieproducten en nieuwe innovatieve product pipeline in andere West-, Centraal- en Oost-Europese landen kunnen verkopen.”, aldus Calin Ioan Ianta, co-CEO van Dacia Plant.

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in