Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Christel Geerts benoemd tot voorzitter Solidaris

Christel Geerts benoemd tot voorzitter Solidaris

Christel Geerts, de moeder van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, is eind vorig jaar in alle luwte aangewezen als de nieuwe voorzitter van Solidaris, het socialistisch ziekenfonds. Dat schrijft De Morgen vrijdag.

Na zes jaar liep eind 2022 het mandaat van Micheline Scheys als voorzitter van het socialistisch ziekenfonds af. Scheys werd vervangen door Christel Geerts, een oudgediende in de socialistische partij. Geerts was jarenlang burgemeester en schepen in Sint-Niklaas, maar na de verkiezingen van 2018 belandden de socialisten er in de oppositie. Nu is ze vooral bekend als moeder van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.

In januari hield Geerts het oppositiewerk voor bekeken en verliet ze de actieve politiek. Op de nieuwjaarsreceptie van Vooruit werd ze nog uitgebreid in de bloemetjes gezet door haar zoon. “Merci mama voor je inzet voor de partij en de politiek”, klonk het toen.

Wat daar niet werd gezegd, is dat Geerts sinds oktober al een nieuwe functie had opgenomen in de socialistische zuil, als voorzitter van het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten. Ook online is nergens een spoor van haar mandaat te vinden.

Als voorzitter leidt ze onder meer de samenkomsten van de algemene vergadering en het strategisch comité. “Zij heeft echter geen enkele strategische, tactische of operationele bevoegdheid”, klinkt het bij Solidaris.

Zit achter de aanstelling de hand van Conner Rousseau? Formeel is dat niet mogelijk. De voorzitter wordt aangeduid door de raad van bestuur van Solidaris. Een insider ziet het eerder als een duidelijk signaal van het ziekenfonds zelf: door Geerts naar voren te schuiven, wil het de lijn met de partijtop openhouden.

Ook bij de partij zien ze dat zo. “Christel is al jaren vrijwilliger bij de socialistische mutualiteit. Ze is ook hoogleraar gerontologie. En als moeder van Conner komt de goede band met de partij hen natuurlijk goed uit. Leg die drie samen, en dan weet je waarom ze de geknipte kandidaat is en waarom de raad van bestuur haar voorgedragen heeft”, zegt Rousseaus woordvoerder.

Belga

2 thoughts on “Christel Geerts benoemd tot voorzitter Solidaris

  1. De dame in kwestie is GEEN hoogleraar gerontologie. Ze is gewezen docent aan de VUB. Haar h index bedraagt volgens de website van de VUB 1 wat zelfs voor een docent ondermaats is… Image building in de stijl van wijlen kameraad prof. dr. ir. Elena Ceaucescu…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in