Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Christophe Slagmuylder voorgedragen als directeur-generaal van Bozar

Christophe Slagmuylder voorgedragen als directeur-generaal van Bozar

Christophe Slagmuylder is door de raad van bestuur van Bozar voorgedragen als nieuwe directeur-generaal van de instelling. De benoeming zal binnenkort ter goedkeuring worden voorgelegd aan de ministerraad, meldt minister van de Federale Culturele instellingen Hadja Lahbib woensdag in een persbericht.

Slagmuylder werd gekozen na een “rigoureus selectieproces”, uit 30 ontvankelijke kandidaturen. De hele procedure werd geleid door het Bezoldigingscomité, voorgezeten door Isabelle Mazzara, met de hulp van een extern rekruteringskantoor. 

“Wij zijn ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om het Paleis voor Schone Kunsten naar nieuwe en fascinerende horizonten te leiden”, zegt Mazzara, namens de raad van bestuur van Bozar. “Zijn project kenmerkt Bozar als een multidisciplinaire ruimte die historisch erfgoed en hedendaagse creatie in perspectief plaatst. Een ruimte voor ontmoeting, participatie en reflectie in Brussel, in Europa en in de wereld. Een duidelijk en coherent project om via creatieve en artistieke processen bij te dragen tot de ontwikkeling van een duurzame, inclusieve en egalitaire samenleving.”

“Het verheugt me om Christophe Slagmuylder, kunsthistoricus, kunstdirecteur en Brusselaar, aan het hoofd van Bozar te zien. Hij heeft nu al een bijzondere affiniteit met de instelling. Zijn kwaliteiten worden ook alom geprezen – getuige zijn unanieme verkiezing door de Raad van Bestuur”, aldus minister Lahbib. 

Christophe Slagmuylder, geboren in 1967 in Brussel, studeerde kunstgeschiedenis aan de Université Libre de Bruxelles. Hij begon zijn carrière als docent visuele theorie aan de haute école artistique de La Cambre. Vanaf 2007 leidde hij het Kunstenfestivaldesarts voordat hij in 2018 directeur werd van het culturele festival Wiener Festwochen in de Oostenrijkse hoofdstad. Algemeen directeur Sophie Lauwers overleed eind mei op 55-jarige leeftijd. Sinds juni is Christine Perpette interim-directeur.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in