Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • De Sutter wil kwijting van bestuurders bpost uitstellen

De Sutter wil kwijting van bestuurders bpost uitstellen

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) wil de kwijting van de bestuurders van bpost uitstellen “tot duidelijk wordt dat hen niets te verwijten valt in alles wat naar bovenkwam de afgelopen weken”. Op de agenda van de jaarlijkse Algemene Vergadering van bpost op woensdag 10 mei staat onder andere de kwijting van de bestuurders genoteerd, maar De Sutter wil dat bpost dat punt van de agenda haalt, zegt haar woordvoerder Bram Sebrechts aan Belga. Volgens de minister gaat het kernkabinet akkoord met het uitstel.

“Er lopen verschillende onderzoeken binnen bpost en er worden audits opgestart daarbuiten. Ik wil eerst een algemeen beeld hebben over wie wat eventueel wist”, aldus de minister. Het is volgens haar niet meer dan logisch “dat de overheid als g rootste bpost-aandeelhouder uit voorzichtigheid de kwijting van de bestuurders uitstelt”.

Het verlenen van kwijting aan bestuurders komt erop neer dat het in een bepaalde periode gevoerde beleid wordt goedgekeurd. Zonder zo’n kwijting kunnen bestuurders eventueel aansprakelijk worden gesteld. 

De Sutter wil ook een tweede agendapunt geschrapt zien, namelijk over het nieuwe bonusbeleid voor het management van het postbedrijf. “Het uitstellen van de kwijting gaat voor mij hand in hand met het uitstellen van een aangepast bonusbeleid voor het bpost-management. Ook hier is het cruciaal om eerst klaarheid te krijgen”, vindt de minister. Bpost zit al even in het oog van de storm. Zo is er mogelijk sprake van illegale afspraken bij het binnenhalen van de concessie om kranten te mogen bedelen en bleek onlangs bovendien uit een eigen audit van bpost dat het bedrijf de overheid voor andere contracten mogelijk te veel aanrekende. Daarop besloot de federale regering om alle opdrachten die bpost heeft gedaan voor de overheid te laten onderzoeken.

Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in