Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Dirk Van de Put bestuurder bij AB Inbev

Dirk Van de Put bestuurder bij AB Inbev

De aandeelhouders van AB InBev komen eind april samen. Op de agenda van hun algemene vergaderingen staan enkele verschuivingen op het niveau van de raad bestuur.

Er komen drie nieuwe onafhankelijke bestuurders, een nieuwe bestuurder gekozen door de Belgische en de Braziliaanse referentieaandeelhouders en een nieuwe bestuurder gekozen door de twee aandeelhouders die erbij kwamen naar aanleiding van de overname van SAB Miller: de tabaksreus Altria en Bevco (familie Santo Domingo). Dat schrijft De Tijd.

Mits goedkeuring wordt een van de nieuwe bestuurders Dirk Van de Put, de CEO van de voedingsreus Mondelez (Oreo, Lu). Hij vervangt Leon Sceti en zal zetelen als onafhankelijke.

Profiel

Dirk Van de Put is voorzitter en CEO van Mondelēz International, een wereldwijde leider op het gebied van snacking met een netto-omzet van ongeveer $ 31 miljard in 2022, bekend van merken als Oreo, Ritz, LU, Clif Bar en Tate’s Bake Shop koekjes en gebakken snacks, en ook Cadbury Dairy Milk, Milka en Toblerone-chocolade. Hij kwam er in 2017 aan boord als CEO.

Van de Put werkte eerder voor McCain Foods Limited, een Canadees bedrijf dat de grootste verkoper en fabrikant is van diepgevroren frites, aardappelspecialiteiten en hapjes. Onder zijn leiding zag McCain een sterke groei van de netto-omzet, waarvan het grootste deel organisch werd gegenereerd.

Voordat hij bij McCain kwam, was hij President van de Global OTC Division van Novartis Inc., een Zwitsers farmaceutisch bedrijf, en werkte hij meer dan tien jaar bij Groupe Danone, een producent van zuivelproducten, water, babyvoeding en klinische voeding, waar hij werkzaam was als President van de Americas Division en medevoorzitter van de Fresh Dairy Division. Dirk bekleedt ook een functie als lid van de raad van bestuur van The Consumer Goods Forum en was eerder niet-uitvoerend bestuurder van Mattel, Inc.

In de eerste 15 jaar van zijn carrière bekleedde Van de Put vele verkoop- en marketingfuncties in Europa en Latijns-Amerika voor Mars Inc., evenals voor The Coca-Cola Company, waar hij President was van Coca-Cola Caribbean.

Dirk heeft een doctoraat in diergeneeskunde van de Universiteit van Gent, België, en een postgraduaat in bedrijfskunde van de Universiteit van Antwerpen, België. Hij spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Portugees.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in