Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.

Donvil nieuwe baas bpost Belgium

Jos Donvil wordt de nieuwe CEO van bpost Belgium. Dat heeft het postbedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Hij volgt Jean Muls op, met wie de samenwerking wordt stopgezet. Muls stond pas sinds begin dit jaar aan het hoofd van de Belgische activiteiten van de postgroep. Over de reden van de stopzetting van de samenwerking met Muls wordt met geen woord gerept. Hij zou te weinig de “finesses” bij het postbedrijf hebben aangevoeld, klinkt het bij insiders.  

Bpost Belgium staat voor belangrijke uitdagingen. Jos heeft als opdracht de duurzame toekomst van Bpost en al zijn medewerkers in België te verzekeren,’ zegt Tirez in de mededeling.

Die uitdagingen zijn groot: Bpost kampt in eigen land al jaren met krimpend volumes van de klassieke brievenpost. Nieuw is echter ook dat de tijdens de pandemie boomende pakjesbedeling op zijn adem trapt: in het tweede kwartaal was er jaar op jaar een terugval van 13 procent en was het vooral de Amerikaanse e-commercedochter Radial die de groepsresultaten stutte..

Donvil is een bekende naam. Eerder was hij CEO van voetbalclub RSC Anderlecht. Daarvoor stond hij onder meer aan het hoofd van VOO en telecomoperator Base. Donvil zetelt al meer dan vijf jaar in de raad van bestuur van bpost en is lid van het strategisch comité. Eerder was hij ook al in de running voor de positie van CEO van de hele groep.

De vakbonden hebben alvast hun vragen bij het opzijzetten van Muls en noemen de beslissing overhaast. “Op negen maanden tijd kun je toch geen stempel drukken bij een bedrijf”, aldus Geert Cools, algemeen secretaris van de socialistische overheidsvakbond ACOD Post. De vakbondsman spreekt over een komen en gaan in het directiecomité van bpostgroup onder CEO Dirk Tirez de voorbije maanden. “Niet meteen standvastig, en dat baart zorgen.”

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in