Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Drie nieuwe bestuurders bij D’Ieteren Group

Drie nieuwe bestuurders bij D’Ieteren Group

De algemene vergadering van D’Ieteren Group vindt plaats op 25 mei. Daar worden drie nieuwe bestuurders voorgesteld: Allegra Patrizi, Wolfgang de Limburg Stirum en Diane Govaerts. Verder staan ook de herbenoeming van Michèle Sioen en Olivier Périer en de coöptatie van Hugo De Stoop op de agenda.

Allegra Patrizi

Allegra Patrizi behaalde een Master of Business Administration (MBA) aan Insead en een Master en DEA in engineering aan de Ecole Normale Superieure, Frankrijk. Allegra werkt sinds eind 2015 bij Aegon en werd in 2016 benoemd tot Chief Risk Officer en lid van de Management Board van Aegon N.V. In 2021 werd zij benoemd tot CEO van Aegon Nederland.

Patrizi heeft meer dan 25 jaar ervaring in de sector van de financiële dienstverlening, zowel bij grote internationale ondernemingen als in een adviserende rol. Ze studeerde in Frankrijk en deed uitgebreide internationale ervaring op. Zo werkte ze in het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, de Tsjechische Republiek, Frankrijk, Duitsland, Italië, Roemenië en Rusland.

Patrizi was een van de jongste Partners ooit bij McKinsey en maakte deel uit van het leiderschapsteam voor banking, wholesale banking en vermogensbeheer en verzekeringen.Daarnaast droeg ze bij aan een aantal initiatieven om het financiële landschap in Europavorm te geven.

Voordat ze aan de slag ging in de verzekeringssector, bekleedde Patrizi verschillende functies bij de Britse vermogensbeheerder F&C Investments. In 2009 trad ze in dienst bij Prudential Plc, waar ze als lid van het CEO Office betrokken was bij de bepaling van de groepsstrategie en het beheer van de Amerikaanse activiteiten, voordat ze zich toespitste op risico, met als hoogtepunt haar benoeming tot Group Risk Director van Prudential in2013.

Van 2017 tot 2022 was zij lid van de Raad van Commissarissen en voorzitster van het Risicocomité van Leaseplan NV, wereldleider in de leasing van wagens en vrachtwagens en in mobiliteitsoplossingen.

De huidige andere functies van Allegra Patrizi zijn: vicevoorzitster van Insurance Europe ECOFIN, bestuurslid van het Verbond van Verzekeraars. In haar vrije tijd neemt Allegra deel aan internationale eventingwedstrijden onder de Belgische vlag.

Wolfgang de Limburg Stirum

Wolfgang de Limburg Stirum behaalde een MBA aan de Booth School of Business van de Universiteit van Chicago (VS) en een Master in de toegepaste economie en bedrijfskunde aan de Louvain School of Management.

De afgelopen 25 jaar heeft hij een solide ervaring opgebouwd op het gebied van financiën en private equity in Europa en de VS. Daarbij investeerde hij in een brede waaier van sectoren, zoals gezondheidszorg, speciale chemicaliën, nichesectoren, diensten, entertainment en media. Sinds 2005 is hij Managing Partner van Ergon Capital, een midmarket private equity investeringsmaatschappij met 2,5 miljard euro onder beheer.

Voordien was hij het grootste deel van zijn carrière actief in investment banking (fusies en overnames) bij Lehman Brothers in New York en Londen, waar hij medeverantwoordelijke werd van het Europese M&A Healthcare Team.

Wolfgang de Limburg Stirum bekleedt momenteel ook de volgende functies: Bestuurder van Haudecoeur, Telenco, Sausalitos, opseo, svt, Stationary Care Group, Dental Services Group, Immobel en VPK Group.

Diane Govaerts

Diane Govaerts bezit een Master in Business Engineering van de Solvay Business School, een  tweede jaar MBA van de Darden Graduate School of Business Administration  Charlottesville, VA (VS), een diploma van financieel analist uitgereikt door het CFA Institute en een Executive Master in Management ‘Bestuurder van KMO’s’ van de Solvay Business School.

Sinds 2015 is Govaerts Chief Executive Officer van de Groep Ziegler, een in 1908 in Brussel opgerichte internationale transport- en logistieke organisatie met meer dan 3.200 medewerkers en een facturatiecijfer van 1,3 miljard euro. Ziegler exploiteert een zeer hecht wereldwijd netwerk via 154 operationele vestigingen in 14 landen.

Als CEO en lid van de Raad van Bestuur waren haar belangrijkste verwezenlijkingen de bijwerking en implementatie van de strategie, de visie en de waarden van de groep, de versnelling van het innovatie- en digitaliseringstempo en de definitie van de duurzaamheidsstrategie van de onderneming. Ze werd door Trends-Tendances verkozen tot ‘Manager van het jaar 2022’.

Voordat ze aan de slag ging bij de Groep Ziegler begon Govaerts haar carrière bij Bank Degroof – Asset Management en Private Banking – als fondsbeheerder en vermogensbeheerder.

Diane Govaerts is lid van Rotary en YPO, lid van de Raad van Bestuur van Logistics in Wallonië en van BECI, en regionaal adviseur van de Banque de France.

dieteren
v.l.n.r. Allegra Patrizi, Wolfgang de Limburg Stirum en Diane Govaerts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in