Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Farys-CEO Marleen Porto-Carrero is overheidsmanager van het jaar

Farys-CEO Marleen Porto-Carrero is overheidsmanager van het jaar

De CEO van waterbedrijf Farys, Marleen Porto-Carrero is dinsdagavond tot overheidsmanager van het jaar 2022 benoemd.

Sinds 2016 staat Porto-Carrero aan het hoofd van Farys, een organisatie die goed 1.000 medewerkers telt en vooral actief is in Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Het bedrijf overkoepelt de activiteiten van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden TMVW en TMVS die actief zijn in drinkwaterdistributie en -transport, zuivering, maar ook in het beheer van sportaccommodaties.

Haar inzet voor het thema ‘water’ in Vlaanderen leverde haar de bijnaam ‘ambassadeur van het water’ op. De jury prees haar focus op samenwerken en netwerken binnen het bredere ecosysteem van de nutsbedrijven. De nieuwe overheidsmanager van het jaar zorgde voor rust en draagvlak in het bedrijf zonder de voortgang van noodzakelijke veranderingen te stoppen, zowel op organisatorisch als op technisch vlak. 

De jury heeft de focus in eerste instantie gelegd op de uitgebreide aandacht die Porto-Carrero heeft besteed aan bruggen bouwen. Ze heeft hiermee een trendbreuk gerealiseerd met het verleden en Farys met een open blik naar de volledige sector laten kijken. 

Porto-Carrero zegt “bijzonder vereerd” te zijn met deze titel, die ze “integraal wil delen met het bestuur en alle stakeholders van Farys”. Federaal minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter woonde de uitreiking bij. “Het talent voor samenwerking van Marleen Porto-Carrero inspireert”, stelt ze.

Vorig jaar werd Bert Brugghemans, zonecommadnant van de Brandweer Zone Antwerpen (BZA) laureaat van deze bekroning. De Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB) reikt de prijs sinds 1997 uit. 

De Carrièreprijs van de VVBB gaat dit jaar naar Linda Boudry, voormalig directeur van het Kenniscentrum Vlaamse Steden.  Voor het eerst werd ook een overheidstalent van het jaar verkozen, waarbij de VVBB op zoek ging naar een ambtenaar jonger dan 35 die hoog scoort in de categorieën ambassadeurschap, oplossingsgericht, motiveren, samenwerken en innoveren. Dat werd Dorien Bauwens, die aan de slag is bij Digitaal Vlaanderen.

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in