Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Franky Fresh Food en UpFresh gaan krachten bundelen

Franky Fresh Food en UpFresh gaan krachten bundelen

De familiale voedingsgroothandels Franky Fresh Food uit Wortegem-Petegem, van de bekende ondernemer Willy Naessens, en UpFresh van de familie Depuydt uit Oostende, bundelen de krachten. Dat staat in een persbericht. Er ontstaat een fusiegroep met zeven vestigingen en 434 medewerkers, klinkt het.

De kernactiviteit van Franky Fresh Food en UpFresh bestaat uit de distributie van voedingsproducten met bijkomende dienstverlening, “waarbij wordt gestreefd naar een ontzorging van de klant in de ruimste zin van het woord, met onder meer assortimentsadvies, promotionele en marketingondersteuning en stockbeheer”, staat in het persbericht. Klanten zijn bijvoorbeeld slagers, traiteurs, delicatessenwinkels, zelfstandige supermarkten of foodservice. 

De fusiegroep zal beschikken over zeven distributiecentra, in Wortegem-Petegem en Oostende, maar ook lokale hubs in Huizingen, Dessel, het Luikse en Sint-Katelijne-Waver. “We hebben hiermee een goede landelijke dekking”, zegt woordvoerder Dennis Ingelbeen. “Beide groepen zijn redelijk complementair.”

Financiële details over de operatie gaf de woordvoerder donderdag niet vrij. Wel bevestigde hij dat alle familiale aandeelhouders aan boord blijven en ook de vennootschappen apart blijven bestaan. Franky Fresh Food en UpFresh zullen onder hun eigen naam blijven opereren. Wel is het de bedoeling dat er synergie- en schaalvoordelen komen. “Door de landelijke dekking bijvoorbeeld logistieke voordelen, maar ook een uitbreiding van het productgamma, digitalisering, aankoopvoordelen, enzovoort.” Alle personeelsleden kunnen aan de slag blijven. “De samenwerking kadert in de ambitie om verder te groeien”, zegt Ingelbeen. De operatie moet wel nog de goedkeuring krijgen van de Belgische mededingingsautoriteit.

Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in