Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Géraldine David nieuwe directeur-generaal KMKG

Géraldine David nieuwe directeur-generaal KMKG

Géraldine David, al meer dan 5 jaar directeur van Wittockiana, het Museum voor Boek- en Boekbindkunst in Brussel, wordt de nieuwe directeur-generaal van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG). Dat heeft staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine vrijdag bekendgemaakt. De musea van de KMKG zullen 13 jaar lang geleid zijn door verschillende ad-interimdirecteurs.

De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis maken deel uit van de federale wetenschappelijke instellingen en omvatten drie verschillende musea: het Museum Kunst & Geschiedenis, het Muziekinstrumentenmuseum en de Hallepoort. Géraldine David (34), van wie de aanstelling vrijdag geformaliseerd wordt, behaalde een doctoraat in economie en management en is ook master in de kunstgeschiede nis. Haar werk richtte zich op de economische aspecten van de kunstmarkt en ze bracht verschillende periodes in het buitenland door.

Ze neemt haar nieuwe functie op 1 januari 2024 op, aan het einde van haar zwangerschapsverlof. Tot dan blijft Bruno Verbergt interimdirecteur van de KMKG.

“De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis zijn een van de parels in de kroon van het Belgische erfgoed, niet alleen door hun collecties en geschiedenis, maar ook door het team dat ze bewaart, bestudeert en tentoonstelt”, zegt David. Staatssecretaris Dermine noemt haar deel van de nieuwe generatie aan het hoofd van de grote culturele instellingen. “Ze zal een leidende rol spelen in de herbestemming van het Jubelparkmuseumcomplex en zal ook stabiliteit brengen in het beheer van de KMKG.”

Volgens Dermine besluit de aanstelling van David een eerste golf van vernieuwing van het directiecomité van BELSPO – het federaal wetenschapsbeleid – en van verschillende van de tien federale wetenschappelijke instellingen, zoals het het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en het het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. De procedure voor het beheer van het Belgisch Instituut voor Ruimte-Aëronomie (BIRA) is nog aan de gang, in het najaar zullen ook vacatures voor het beheer van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) en het Algemeen Rijksarchief (AGR) worden gepubliceerd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in