Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Het CIM kiest Stefan Lameire als nieuwe voorzitter

Het CIM kiest Stefan Lameire als nieuwe voorzitter

Met de snelle veranderingen in de mediaconsumptie en reclame-trading evolueren ook de verwachtingen en noden van de media, reclameregies, adverteerders en mediabureaus. Het bestuursorgaan van het CIM verwacht dat het CIM goed inspeelt op deze evoluties, en oplossingen aanreikt over de grenzen van offline en online heen.

Een uitgebreid mandaat

Om die reden is het mandaat van de voorzitter uitgebreid. Van de nieuwe voorzitter wordt verwacht dat hij de visie en missie van het CIM scherpstelt en een strategie uittekent waardoor het CIM ook in de toekomst relevant blijft voor al zijn stakeholders.

Er is daarom gezocht naar iemand met de nodige expertise en ervaring over de grenzen van alle media heen. Iemand die ook het algemene belang van de advertentie-en mediamarkt voor ogen heeft. Het CIM heeft dat profiel gevonden in de persoon van Stefan Lameire.

Een sterke ervaring

Stefan begon zijn carrière aan adverteerderszijde bij Unilever. Daar werd hij na een aantal jaar opgepikt door DPG Media, waar hij even de marketing voor de magazines verzorgde om dan de  regie te leiden. Nadien deed hij hetzelfde in het zuiden van het land bij RMB. In 2010 vervoegde hij out-of-home speler Clear Channel als CEO van de Belgische en de Zwitserse business units, en de laatste jaren, als verantwoordelijke voor sales, marketing en de digitale transformatie op groepsniveau vanuit de hoofdzetel in Londen.

Sinds 2020 ondersteunt Stefan verschillende bedrijven uit diverse sectoren op het vlak van strategie, commercial excellence en people & culture. Deze zomer werd hij partner bij Business Markers, een atypisch advies- en implementatiebedrijf.

Stefan Lameire: “Deze opdracht voelt een beetje als thuiskomen. Ik ben de evolutie van het Belgische medialandschap altijd blijven volgen, en vertrouwd met de uitdagingen die er liggen: de integratie van offline en online over alle media heen, een holistisch beeld van het wisselende gebruik door de consument van verschillende mediatypes en mediamerken, meer accurate info over wie waar wanneer in contact komt met een reclameboodschap, en het spanningsveld tussen lokale media en de internationale machtsblokken.

Er ligt een moeilijke evenwichtsoefening waarbij heilige huisjes aan de kant zullen moeten worden geschoven, en waar de ambitie moet zijn ‘to grow the pie’. Ik kijk er alvast naar uit om terug te connecteren met een aantal oude bekenden en tal van nieuwe gezichten te leren kennen in de hoop dat we allemaal samen een toekomst kunnen creëren waarbinnen het CIM discreet zijn centrale rol kanblijven spelen op het speelveld van media, adverteerders en mediabureaus. ”

Positieve reacties binnen het CIM

Stef Peeters (CIM): “Ik ben bijzonder opgetogen over de nieuwe voorzitter. Niet alleen heeft hetbestuursorgaan met Stefan iemand gekozen met een brede media-ervaring en een indrukwekkende staat van dienst. Door de voorzitter initiatiefrecht te geven, kunnen moeilijke dossiers kordateraangepakt worden. Ik verwacht alvast veel van onze samenwerking. ”

François Chaudoir (Space – UMA): ”Stefan heeft een buitengewone plurimedia ervaring zowel in het noorden en het zuiden van het land als in het buitenland, de nodige diplomatieke vaardigheden, eenscherpe strategische visie, en de wil om dossiers te doen vooruitgaan. Hij is de geknipte man voor het CIM in deze tijden van diepgaande mutaties. Ik wens hem veel geluk bij deze moeilijke maar tegelijk essentiële missie. Hij kan alvast rekenen op mijn volledige steun.”

Wilfried Celis (DPG Media – VIA): “Wij zijn bijzonder verheugd met Stefan als voorzitter! Zijn rijke background, strategische visie en verbindingskracht zullen het CIM richting geven en klaarstomen voor de uitdagingen van morgen.”

Bart Swings (Luminus – UBA): “Bij het opstellen van de nieuwe rol van de voorzitter voor het CIM en de beschrijving van de vereiste kwaliteiten, ga je altijd uit van de ideale kandidaat. Het is fijn om te zien dat Stefan deze desiderata ruimschoots invult. De uitdagingen voor het CIM zijn groot en veelzijdig maar met Stefan aan boord kunnen we de toekomst met vertrouwen tegemoetzien. Ik kijk dan ook graag uit naar onze samenwerking in het Bureau en Bestuursorgaan.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in