Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Hilde Laga en Pieter Vandekerkhof gaan redactie De Bestuurder leiden

Hilde Laga en Pieter Vandekerkhof gaan redactie De Bestuurder leiden

Bij De Bestuurder gaat de vaste functie van hoofdredacteur op de schop. Het mediabedrijf kiest elk kwartaal twee ‘influencers’ uit de Belgische wereld van bestuurskamers die mee de inhoud van het kennisplatform gaan vormgeven. De eerste hoofdredacteurs ad interim zijn Hilde Laga (bestuursvoorzitter ING) en Pieter Vandekerkhof (Associate Professor Entrepreneurship & Governance bij RCEF Hasselt).

Bestuurder zijn is een kennisberoep. De kracht van een raad van bestuur voor een bedrijf, gaat uit van de collectieve intelligentie van het bestuursorgaan. Goed samengestelde raden van bestuur bestaan uit zeer diverse experts en ervaringsdeskundigen. De Bestuurder focust daarom voor haar events al van bij het begin op peer-to-peer learning om zo de beschikbare kennis optimaal te delen. Nu zal het bedrijf deze methode ook inzetten in haar media.

Redactievergadering
De redactievergadering met de hoofdredacteurs ad-interim

Peer-to-peer learning

“We organiseren heel wat events voor bestuurders. Door in contact te komen met onze doelgroep, viel algauw op dat bestuurders vaak zeer ervaren zijn en over heel wat kennis en inzicht beschikken. Ze hebben geen behoefte aan ‘schoolmeesters’ die hen vertellen hoe ze goede bestuurders moeten zijn, maar zoeken vooral inspiratie bij andere bestuurders en waardevolle informatie van topexperts. We kozen al vrij snel voor peer-to-peer learning als formule voor onze events en opleidingen,” vertelt uitgever en oprichter Philip Peeters. “Nu gaan we ook onze redactie inzetten op deze vorm van kennisdeling. Elk kwartaal zal een duo onze inhoud van de website en printmedia mee gaan bepalen.

Coördinerend redacteur voor ondersteuning

Huidig hoofdredacteur Philip Verhaeghe is zeer positief over het initiatief. Hij mag meteen met twee sterke hoofdredacteurs ad interim aan de slag. De ervaren topbestuurder en zakenvrouw Hilde Laga heeft samen met opkomend academicus  Pieter Vandekerkhof een lijst van onderwerpen en personen voorgelegd aan de coördinerende redacteur Verhaeghe.

lagakerkhof
Hilde Laga en Pieter Vandekerkhof

“Deze manier van werken helpt ons relevant te blijven voor onze doelgroep en biedt ons ook nieuwe inzichten aan onderwerpen en thema’s. De inbreng van telkens  twee nieuwe diverse profielen biedt interessante invalshoeken. Deze keer vanuit een brede juridische praktijkervaring en vanuit het academisch onderzoek rond familiebedrijven. “ vertelt Verhaeghe.

De input van Laga en Vandekerkhof zijn veelbelovend voor de abonnees van De Bestuurder. De komende maanden gaat De Bestuurder haar lezers ondermeer informeren over de relatie tussen bestuur en management, de impact van bestuurlijke onafhankelijkheid, de kunst van het vragen stellen, familiale governance en de evaluatie van bestuursraden.

Wil je op de hoogte blijven? Neem dan een abonnement op De Bestuurder

DeBestuurderTeam
Coördinerend redacteur Philip Verhaeghe en uitgever en oprichter Philip Peeters

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in