Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Hilde Laga nieuwe voorzitter ING België

Hilde Laga nieuwe voorzitter ING België

Hilde Laga wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van ING België. Dat heeft de bank maandag aangekondigd. Per 1 januari volgt ze Pinar Abay op, die wel deel blijft uitmaken van de raad van bestuur.  Laga is een bekende naam in de ondernemerswereld. De doctor in de rechten was een van de stichtende vennoten van het bekende advocatenkantoor Laga. Ze heeft een rijke ervaring in bestuursfuncties bij Barco, Elia, Greenyard, Agfa-Gevaert, en als voorzitter van Gimv.

De Raad van Bestuur van ING België heeft Hilde Laga aangesteld als nieuwe onafhankelijke voorzitter per 1 januari 2024. Ze volgt Pinar Abay op, die als niet-uitvoerend bestuurder deel zal blijven uitmaken van de Raad van Bestuur. Hilde Laga zetelt sinds mei 2022 in de Raad van Bestuur van ING België als niet-uitvoerend bestuurder.

Hilde Laga“Ik ben vereerd dat ik als voorzitster van ING België ben aangesteld. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met alle collega-bestuurders, CEO Peter Adams en zijn directiecomité, maar ook met alle ING-medewerkers, het verschil zullen blijven maken voor mensen, bedrijven én de maatschappij in de breedst mogelijke zin. Ik kijk er enorm naar uit om mee te bouwen aan de verdere ontwikkeling van ING België om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden en ondernemers en bedrijven te laten groeien.“

Pinar Abay: “Ik ben heel blij dat ik het voorzitterschap kan overdragen aan een gerespecteerde, Belgische vrouw. Ik ben ervan overtuigd dat Hilde Laga, met haar ervaring, de juiste vrouw is op de juiste plaats om de ambities van ING na te streven en onze klanten in staat te stellen een stap voorop te blijven, zowel zakelijk als privé. Ik geloof echt dat diversiteit op alle niveaus binnen de organisatie tot betere resultaten zal leiden en ik kijk ernaar uit om deel te blijven uitmaken van dit zeer diverse en ervaren bestuur.”

Hilde Laga  (°1956) is doctor in de rechten en licentiaat in het notariaat. Ze was één van de stichtende vennoten van het advocatenkantoor Laga, dat ze tot 2013 leidde als managing partner, en was er ook hoofd van de corporate en de M&A praktijk. Hilde Laga heeft een rijke ervaring in bestuursfuncties bij Barco, Elia, Greenyard, Agfa-Gevaert, alsook als voorzitster van Gimv. Ze is lid van de Belgische Commissie Corporate Governance en was tot 2014 lid van de raad van toezicht van de FSMA. In mei 2022 trad Laga toe tot de Raad van Bestuur van ING België als niet-uitvoerend bestuurder.

De Raad van Bestuur telt 9 vrouwen en 8 mannen. Allen beschikken ze over een diverse en internationale expertise.

Lees ons eerder interview met Hilde Laga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in