Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.

Jan Desmeth bestuurder bij Gimv

Op voordracht van Vlaamse Participatiemaatschappij NV, een door het Vlaamse Gewest gecontroleerde vennootschap, wordt Jan Desmeth tijdens de Algemene Vergadering van Gimv op 28 juni voorgedragen als bestuurder. Desmeth werd op 18 april reeds gecoöpteerd in het bestuur van Gimv. Hij verving er Karel Plasman.

Jan Desmeth heeft 17 jaar ervaring in de chemiesector. Eerst als gedelegeerd bestuurder binnen de Benelux voor Messer Belgium NV en Messer BV, en later als Director Western Europe voor Messer Industries. Sinds januari 2021 is hij actief als burgemeester van de gemeente Sint- Pieters- Leeuw, na reeds enkele jaren ervaring in de lokale politiek te hebben opgedaan als schepen in diezelfde gemeente. Daarnaast is Desmeth voorzitter bij Iverlek, ondervoorzitter bij Intradura en bestuurder bij Fluvius. Desmeth is afgestudeerd als Industrieel Ingenieur Chemie aan de KIH De Nayer in 1990.

De Vlaamse Participatiemaatschappij is een openbare investeringsmaatschappij die als enige opdracht heeft 27% van de aandelen die het Vlaamse Gewest nog aanhoudt in de beursgenoteerde vennootschap GIMV te beheren. Via VPM benoemt de regering ook liefst vijf van de twaalf bestuurders bij Gimv. De voorzitter van VPM – sinds 2016 Hilde Laga – is automatisch voorzitter van Gimv. Daarnaast worden ook de verlenging van de andere bestuurders Brigitte Boone, Geert Peeters en Marc Descheemaecker voorgesteld op de Algemene Vergadering.  

In februari van dit jaar meldde De Tijd dat de Vlaamse regering de verkoop van haar belang in de investeringsmaatschappij Gimv onderzoekt. Tijdens deze legislatuur moet daarover worden beslist.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in