Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Koen Hoffman en An De Mulder in bestuur Erudite.Health

Koen Hoffman en An De Mulder in bestuur Erudite.Health

Met een tweede overname breiden de broers Louis en Charles Declerck hun Belgische farmaplatform verder uit. Na de acquisitie van Nutriphyt in 2023, kondigen zij nu de overname aan van familiebedrijf Trenker Laboratoires uit Nijvel. Voor Erudite.Health zal Trenker fungeren als katalysator voor hun ambitie om de levenskwaliteit van mensen met gezondheidskwalen te bevorderen.

Erudite.Health is geworteld in de gedeelde passie en expertise van de broers Louis en Charles Declerck voor de biomedische wereld. Louis, arts en burgerlijk ingenieur, en Charles, bio-ingenieur gespecialiseerd in cel- en gentechnologie, putten inspiratie uit hun ervaringen in de familie-apotheek in Kortrijk, apotheek Allegaert. Daar zagen zij uit eerste hand de behoeften van patiënten en de wens naar meer autonomie en kwalitatieve complementaire zorg.

We willen iets bouwen dat onszelf overstijgt en overleeft. Het is onze ambitie om een duurzaam Belgisch farmaconcern op te bouwen dat wetenschappelijk innoveert in de zelfzorg en voorschriftplichtige zorg voor mensen met gezondheidsproblemen

Louis Declerck, oprichter van Erudite.Health.

Brug tussen geneeskunde en zelfzorg met complementaire gezondheidsoplossingen

Erudite.Health streeft ernaar de levenskwaliteit van mensen met zorgbehoeften te verbeteren door complementaire zorg op een evidence-based manier aan te bieden. Hierbij slaan ze een brug tussen conventionele geneeskunde met zelfzorg, om zo de patiënt te empoweren. Een kernaspect van hun dienstverlening is het aanbieden van op wetenschap gebaseerde OTC-producten, zoals voedingssupplementen en nutriënten voor mensen met chronische gewrichtsproblemen. De recente overnames van Trenker en ook Nutriphyt in 2023 vormen een eerste stap in het versterken van deze OTC-pijler. De bedrijven blijven autonoom opereren binnen de groep, waar dat het overkoepelende Erudite.Health fungeert als integratie- en expertisecentrum.

Bij Erudite.Health streven we naar een ecosysteem waarin alle bedrijven nauw samenwerken met behoud van hun eigen cultuur, waarden en operationele autonomie. We bevorderen synergie, kruisbestuiving en samenwerking zonder afbreuk te doen aan de identiteit en het dagelijkse management van elk deelbedrijf”,

Charles Declerck, oprichter van Erudite.Health

Vooraanstaande expertise uit farmaceutische en ondernemingswereld

De broers Declerck worden in hun missie ondersteund door klinkende namen uit de farmaceutische en ondernemingswereld. De raad van bestuur bestaat onder meer uit An De Mulder, met meer dan 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg en de farmaceutische sector, met bijdragen aan bedrijven zoals EG en Qualiphar. Koen Hoffman voegt zijn expertise toe als bestuurslid, met ervaring bij beursgenoteerde bedrijven zoals KBC, MDxHealth en Fagron.

Barbara De Saedeleer, met een indrukwekkend traject bij Omega Pharma, voegt haar diepgaande kennis van de farmaceutische sector, financiën en strategie toe aan het team. Joris Dewit complementeert het team met zijn uitgebreide expertise in sales en business development, opgedaan tijdens zijn tijd bij Lonza in de farmaceutische sector.

Het gaat razendsnel voor Erudite.Health. Na de overname van Nutriphyt is Trenker het tweede bedrijf in één jaar tijd dat Louis en Charles hebben overgenomen. Het is inspirerend om samen te werken met 2 jonge talenten die niet alleen duurzame expansie voor ogen hebben maar ook de business in gezondheid willen heruitvinden

An De Mulder

De overname van Trenker Laboratoires: een kwantumsprong voor Erudite.Health 

Met drie generaties van de familie Trenker heeft Laboratoires Pharmaceutiques Trenker in Nijvel een diepgewortelde traditie van deskundigheid en toewijding opgebouwd als producent van voedingssupplementen in België. Sinds de oprichting staat Trenker bekend om zijn uitgebreide assortiment geneesmiddelen en voedingssupplementen, gericht op diverse gezondheidsbehoeften zoals haaruitval, mobiliteitsproblemen en het versterken van het immuunsysteem onder andere. Hun producten worden gekenmerkt door hoogwaardige ingrediënten en innovatieve formuleringen, ondersteund door een voortdurende toewijding aan wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling. Trenker streeft ernaar om oplossingen te bieden die niet alleen effectief zijn, maar ook bijdragen aan het welzijn en de levenskwaliteit van hun klanten wereldwijd. De familie Trenker blijft aan boord via een minderheidsparticipatie, wat hun voortdurende betrokkenheid en commitment onderstreept. De overname werd vakkundig begeleid door het onafhankelijke financieel adviesbureau Merodis aan de verkoopzijde en ACE Law, Finvision en GPMI aan de koopzijde.

“De deal met Trenker geeft Erudite.Health het platform dat nodig is om verder te bouwen aan het volgende Belgische succesverhaal in de farmawereld door proactief wetenschappelijk gebaseerde producten naar de eindconsument te brengen”

Joris Dewit

Wij geven met een gerust hart de sleutels van Trenker over aan Louis en Charles, die met hun kennis en expertise, een verdere impuls kunnen geven aan de groei en internationale ambities van Trenker

Rodolphe en Pascale Trenker, vennoten van het familiebedrijf Trenker Laboratoires

Erudite.Health: leadership-team 

Louis Declerck is opgeleid als arts en burgerlijk ingenieur, en is zijn MBA aan Warwick Business School voortijdig gestaakt door de huidige snelheid van Erudite.Health. Na vier jaar bij Fund+, een Belgische Venture Capital fonds, startte Louis een M&A buy-and-build project als onderdeel van een bredere farmaceutische strategie. Louis is samen met Charles oprichter van Erudite.Health.

Charles Declerck is bio-ingenieur, gespecialiseerd in cel- en gentechnologie, en afgestudeerd aan Babson F.W. Olin Graduate School of Business en Bayes Business School. Met een analytische instelling en economische vaardigheden werkte Charles bij FOx Biosystems en Gimv, waarna hij een M&A buy-and-build project begon als onderdeel van een grotere farmaceutische strategie. Charles is samen met Louis oprichter van Erudite.Health.

Barbara De Saedeleer: Met meer dan twintig jaar ervaring in corporate finance en operations heeft Barbara De Saedeleer een indrukwekkend trackrecord opgebouwd, onder meer in de bankwereld en bij Omega Pharma. Als Group CFO speelde ze daar een cruciale rol in de groeistrategie van het bedrijf, de acquisitie en integratie van de Europese OTC-merken van GSK, alsook in de verkoop van Omega Pharma aan het Amerikaanse Perrigo. Barbara heeft haar Masterdiploma in Bedrijfseconomie behaald aan de VLEKHO Business School in Brussel, aangevuld met een diploma in Marketing, en beschikt over uitgebreide expertise in financiële en strategische advisering. Ze is bovendien onafhankelijk bestuurder bij Montea, Beaulieu en UTB.

Joris Dewit, een ervaren expert met meer dan 12 jaar in de farmaceutische, voedingssupplementen en functionele ingrediënten sector, speelde een cruciale rol bij Lonza. Als transformerende leider binnen dit bedrijf, gespecialiseerd in farmaceutica, biotechnologie, voedingsproducten en gezondheidsdiensten, beheerde hij een portefeuille van meer dan €300 miljoen. Met een Executive MBA van Vlerick Business School staat Joris bekend om zijn innovatieve en groeigerichte aanpak.

Erudite.Health: de te benoemen bestuurders

Koen Hoffman is een ervaren CEO met een bewezen geschiedenis in de investeringsbeheerindustrie, gespecialiseerd in aandelenonderzoek, investeerdersrelaties en venture capital. Hij is momenteel CEO van Value Square.

An De Mulder is een ervaren General Manager in de gezondheidszorg met een brede expertise in het verbeteren van bedrijfsstrategieën. Haar aanpak is gericht op het versterken van klantgerichtheid, het stimuleren van business development en het bevorderen van innovatie binnen bedrijven. Door jarenlange ervaring en diepgaande kennis helpt ze organisaties hun concurrentiepositie te versterken en duurzame groei te realiseren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in