Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • KVAB krijgt nieuwe voorzitter en ondervoorzitter 

KVAB krijgt nieuwe voorzitter en ondervoorzitter 

Op 1 januari 2023 treden bij KVAB een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter aan voor de bestuursperiode 2023-2024. Christoffel Waelkens, uittredende ondervoorzitter en lid van de Klasse Natuurwetenschappen zal aantreden als voorzitter. Elisabeth Monard, uittredende voorzitter en lid van de Klasse Technische Wetenschappen zal aantreden als ondervoorzitter. Ze werden verkozen op de Buitengewone Algemene Vergadering van de KVAB op 22 september 2022. 

De KVAB is de Academie van Vlaanderen, een Koninklijk wetenschappelijk genootschap opgericht in 1772. Ongebonden en interdisciplinair nadenken en meedebatteren over maatschappelijke, wetenschappelijke en artistieke evoluties is de hoofdtaak van de academie.

De KVAB wordt vertegenwoordigd door de voorzitter en de vast secretaris, die beiden onder de leden verkozen worden. De meeste activiteiten van de KVAB worden gecoördineerd door (één van) de vier Klassen. Iedere klasse wordt geleid door een bestuurder.

Voorzitter, ondervoorzitter, vast secretaris en de vier klassenbestuurders vormen samen het Bureau van de Academie, dat operationele beleidsbeslissingen neemt. De Raad van Bestuur is het strategisch beleidsorgaan van de KVAB, samengesteld uit de leden van het Bureau aangevuld met drie extra vertegenwoordigers per klasse.

De voorzitter zit de Algemene Vergaderingen en vergaderingen van Bureau en Raad van Bestuur voor. Indien de voorzitter verhinderd is, worden de vergaderingen voorgezeten door de ondervoorzitter. De vast secretaris staat aan het hoofd van de administratie van de Academie en leidt haar personeel.

De werking van de Academie is vastgelegd in de statuten van de Academie, die ook in het Staatsblad zijn verschenen. De interne werking wordt geregeld door een huishoudelijk reglement.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in