Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Lucas Verhaeghe in bestuur Club Brugge

Lucas Verhaeghe in bestuur Club Brugge

Vincent Mannaert verlaat de Raad van Bestuur van Club Brugge. Voorzitter Bart Verhaeghe verwerft de aandelen van Vincent Mannaert. Verhaeghe zal zijn zoon Lucas laten zetelen in de Raad van Bestuur van Club Brugge.

Voorzitter Bart Verhaeghe, ex-CEO Vincent Mannaert, Jan Boone en Peter Vanhecke maken samen Grizzly Sports NV uit, de meerderheidsaandeelhouder binnen Club Brugge. Voorzitter Bart Verhaeghe koopt nu de aandelen van Vincent Mannaert over. Mannaert, CEO van Club tussen 2011 en 2024 verlaat ook de Raad van Bestuur van Club. Nieuwe CEO Bob Madou zal deel uitmaken van de vernieuwde Raad van Bestuur.

Bart Verhaeghe zal zijn zoon Lucas laten zetelen in de Raad van Bestuur van Club Brugge. Lucas is sinds 2021 al bestuurder van Grizzly nv, de vennootschap die voor 71,89 procent eigenaar is van de club. Op die manier kan hij, zoals het familiecharter voorschrijft, het kapitaal economisch en familiaal laten renderen. Binnenkort zal Lucas Verhaeghe voor het eerst ook bestuursvergaderingen bijwonen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Verder blijft de aandeelhoudersstructuur met naast Grizzly Sports NV ook nog Orkila Capital, Dirk Van Tornhaut en de Tielt Connection ongewijzigd.

Voorzitter Bart Verhaeghe: “Vincent stond samen met mij aan de wieg van het huidige Club Brugge. Ik kijk met een warm gevoel terug op de voorbije jaren. Nadat Vincent eerder aankondigde te stoppen als CEO is dit een logische volgende stap. Hij zal altijd welkom zijn op Club. Door de aandelen van Vincent zelf te verwerven versterken we de Vlaamse verankering van de Club.”

Vincent Mannaert: “Het was een eer om 13 jaar Club Brugge te mogen leiden als CEO. Met de verkoop van de aandelen neem ik nu dus definitief afscheid. Ik koester de vele onvergetelijke herinneringen en wens mijn opvolgers en bij uitbreiding heel de Club álle succes toe.”

Familiaal charter: wanneer nuttig? hoe aanpakken?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in