Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Margot Desmet in bestuur van Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem

Margot Desmet in bestuur van Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem

Caroline Vanraes heeft op de Raad van Bestuur van 19 april 2023 haar ontslag gegeven als bestuurder bij de nv Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem. De Vlaamse Regering draagt Margot Desmet voor ter vervanging.

Margot Desmet is fractieleider en raadslid voor CD&V Waregem. Ze is advocaat van beroep.

In totaal werden in 2022 op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem 30.518 bewegingen geteld. Dit betekende 8,2% meer vliegverkeer dan in 2021. Een niet onbelangrijk deel daarvan heeft betrekking op vluchten die piloten moeten scholen en/of opleiden.

De luchthaven doet scoort zeer sterk op zakenvluchten met privé vliegtuigen. Met Luxaviation, dat een thuisbasis en een benijdenswaardige – zeg maar unieke – vloot mét private piloten heeft in Wevelgem, heeft de regionale luchthaven een partner van formaat in huis. Idem dito voor de Kortrijkse vestiging van het grootste Belgische zakenluchtvaartbedrijf Flying Group, die een groeiende speler is op de internationale luchthaven van Kortrijk-Wevelgem.

Met 3.184 ‘private’ bewegingen van/naar het buitenland en bijna 10.000 passagiers, werd voor het tweede jaar op rij groei opgetekend. In de praktijk is er aangroei met 14,5 procent in vergelijking met het jaar voor corona. Toeval hoeft dat allemaal niet te zijn: de infrastructuur op Kortrijk-Wevelgem werd de voorbije jaren op beduidend hoger niveau getild. Ondernemers zoals Christian Dumolin en Filip Balcaen hebben ook mee impulsen gegeven aan de ontwikkeling van de regionale luchthaven in de buurt van Kortrijk.

Kennelijk geven West-Vlaamse ondernemers er steeds meer de voorkeur aan om hun buitenlandse verplaatsingen in eigen beheer te organiseren. Ietsje duurder dan lijnvluchten maar zoveel gemakkelijker en rendabeler qua tijdsgebruik. Volgens de directie van Kortrijk Airport is het duidelijk dat de passagiersluchtvaart met kleinere jets voor pakweg 5 à 10 personen bestendig marktaandeel heeft gewonnen van de klassieke  passagiersluchtvaart.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in