Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
 • Home
 • >
 • Nieuws
 • >
 • Marleen Vaesen in bestuur van FrieslandCampina

Marleen Vaesen in bestuur van FrieslandCampina

Marleen Vaesen en Baptiest Coopmans worden per 13 december 2022 benoemd als lid van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V.

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “Wij zijn zeer verheugd dat Marleen en Baptiest onze raad van commissarissen komen versterken. Beiden beschikken over een brede ervaring in uiteenlopende bestuurs- en managementfuncties bij grote internationale ondernemingen.”

Marleen Vaesen was tot mei 2022 CEO van de Belgische luxe kledingonderneming Van de Velde. Daarvoor was ze CEO van Greenyard, de wereldwijde marktleider in verse, diepgevroren en bereide groenten en fruit, en bekleedde ze managementfuncties bij Procter & Gamble, Sara Lee en Douwe Egberts. Vaesen is bestuurder bij Van de Velde, bioscoopketen Kinepolis, investeringsmaatschappij De Eik, Maatschappij van Roerend Bezit van de Boerenbond (MRBB) en Arvesta, servicepartner van boeren en tuinders.

Baptiest Coopmans is Senior Vice President van Liberty Global. Eerder was hij onder meer CEO van Ziggo in Nederland tijdens de fusie met UPC, lid van de raad van bestuur van KPN en was hij zeventien jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor Unilever in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft Coopmans ervaring in toezichthoudende rollen. Zo was hij onder meer voorzitter van de raad van toezicht van de Technische Universiteit Eindhoven en is hij lid van de raad van toezicht van TNO.

Vaesen en Coopmans worden benoemd voor een periode van vier jaar. Per 13 december 2022 zal de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. bestaan uit de volgende negen leden: Sybren Attema (voorzitter), Nils den Besten, Baptiest Coopmans, Hans Hettinga, Elze Jellema, Angelien Kemna, Heiko Schipper, Hans Stöcker en Marleen Vaesen.

One thought on “Marleen Vaesen in bestuur van FrieslandCampina

 1. Beste,
  Ik zou gaag een reactie willen schrijven naar Mevr. Marleen Vaesen. Ik heb een boek geschreven over zestig jaar industriële zuivelindustrie in Aalter onder pseudoniem Filco.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

 • Yves van Durme
 • Rachid Et-Taïbi
 • Pieter Bourgeois
 • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in