Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Matthias Hindriks wordt CEO van ZEB

Matthias Hindriks wordt CEO van ZEB

Vanaf 1 augustus 2023 neemt Matthias Hindriks de functie van CEO van The Fashion Society, de kledingketen boven onder andere ZEB, over van Luc Van Mol. Hindriks wil ZEB zien groeien naar 100 winkels binnen drie jaar.

Hindriks is geen onbekende voor ZEB, momenteel is hij de CFO. Hij toont zich ambitieus en hoopt dat ZEB de komende drie jaar kan groeien van 79 naar 100 winkels. “ZEB is een ‘love brand’ voor onze klanten. Ik geloof daarom sterk in onze toekomst via fysieke winkels”, zegt hij. “En natuurlijk kunnen we deze expansie niet alleen. Om onze plannen te realiseren, rekenen we op de 1.200 medewerkers bij The Fashion Society en die collega’s moeten gelukkig zijn in wat ze doen. Ook daar investeren we verder in, want hun werkgeluk maakt dan weer de klanten gelukkig.&quo t;

De kledingketen werd in 1993 opgericht door Luc Van Mol. Nu komt er voor het eerst een andere CEO. Ook de twee andere retailketens uit de moedergroep The Fashion Society, The Fashion Store en PointCarré, komen onder leiding van Hindriks. The Fashion Society behoort ondertussen voor 100 procent tot Colruyt Group.

Inzetten op ‘werkgeluk’ is iets wat de nieuwe CEO van oprichter Luc Van Mol en commercieel verantwoordelijke (CCO) Isabelle Samson mee kreeg. “We zijn onder leiding van Luc en Isabelle gestart met een ‘We Care’-programma voor medewerkers. We willen dat iedereen zich gelukkig voelt op de werkvloer”, zegt Hindriks. “Uiteraard straalt dit ook af op onze klanten.”

Concreet kan iedere medewerker die er nood aan heeft, een lifecoach consulteren op kosten van ZEB, ook voor zaken die mislopen in de privésfeer. “Ik geloof namelijk niet in de klassieke work-lifebalance. Mensen zijn één geheel, je kan ze niet opsplitsen in ‘werk’ en ‘privé’. Je stopt niet met mama zijn als je de deuren van de winkel binnenstapt. En omgekeerd denk je thuis in de zetel ook nog wel eens aan het werk.”

In het laatste boekjaar steeg de omzet naar 207 miljoen euro en de nettowinst verdubbelde ruimschoots tot meer dan 6 miljoen euro.

Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in