Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Mestdagh/Intermarché wil marktleider worden in Wallonië en uitbreiden in Vlaanderen

Mestdagh/Intermarché wil marktleider worden in Wallonië en uitbreiden in Vlaanderen

Mestdagh, waarvan de 86 supermarkten begin dit jaar werden overgenomen door Intermarché, wil marktleider worden in Wallonië en Brussel. De groep lonkt daarnaast ook naar Vlaanderen. Dat maakte de directie maandag bekend in een persbericht. Tegelijk werden de vakbonden over de plannen van de warenhuisgroep ingelicht op een bijzondere ondernemingsraad.

Er was ook goed nieuws voor de bijna 2.000 personeelsleden van Mestdagh: met de overname door Intermarché worden er geen winkels gesloten of verdwijnen er geen banen, klinkt het in het persbericht. Ook de arbeidsvoorwaarden blijven onveranderd, want het personeel is gedekt door de CAO 32bis, die wordt toegepast bij overnames. De directie beloofde ook meer investeringen in de 86 winkels “Intermarché by Mestdagh”, zonder een bedrag te noemen. 

Vraag is wel hoe lang alles bij het oude blijft, want de directie wil in de toekomst het franchisemodel van Intermarché geleidelijk toepassen op alle winkels. “Dit programma zal stapsgewijs, met inachtneming van de sociale wetgeving en met dialoog met de vakbonden en het personeel worden uitgevoerd”, belooft ze maandag. Myriam Delmée van de socialistische vakbond Setca is alvast bezorgd. Ze wijst erop dat franchisewinkels onder een ander paritair comité (202.01) vallen dan het huidige (pc 202) voor de werknemers van Mestdagh. “Op termijn zal dat leiden tot 20 à 25 procent minder loon”, aldus de vakbondsafgevaardigde. 

Op 12 en 24 januari staan nieuwe bijzondere ondernemingsraden gepland. De vakbonden hopen daar meer informatie te krijgen over de toekomstige arbeidsvoorwaarden.

In het logistiek centrum van Mestdagh in Gosselies, verwacht de directie een uitbreiding van de activiteiten, als gevolg van omzetgroei.

Daarnaast wil de keten ook uitbreiden naar Vlaanderen, staat in het persbericht, zonder verdere details. Intermarché telt na de overname 163 winkels, waarvan 86 “Intermarché by Mestdagh”. Het overgrote deel situeert zich in Wallonië en in Brussel. De van oorsprong Franse keten heeft hiermee naar eigen zeggen een marktaandeel van 12,4 procent.

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in