Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Meyrem Almaci wordt voorzitter cultuurcommissie

Meyrem Almaci wordt voorzitter cultuurcommissie

Groen-parlementslid Meyrem Almaci wordt vanaf 1 december voorzitter van de commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media van het Vlaams Parlement. Ze vervangt er partijgenote Elisabeth Meuleman die zich opnieuw meer zal toeleggen op onderwijs. Dat zegt Meuleman in een gesprek met Vlaams Parlement TV.

Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman geeft binnenkort dus de fakkel als voorziter van de commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media van het Vlaams Parlement door aan haar partijgenote Meyrem Almaci. Meuleman gaat zich opnieuw meer focussen op onderwijs. “Ik heb dat voorzitterschap graag gedaan. Maar mijn eerste liefde is onderwijs. Het was ook de bedoeling dat ik onderwijs zou volgen, maar beide commissies vallen samen”, legt Meuleman uit aan Vlaams Parlement TV. 

Volgens Meuleman, die ook een zitje krijgt als secretaris in het Bureau van het Vlaams Parlement, is het een goede zaak dat Almaci haar opvolgt als commissievoorzitter. “Het is goed dat er een sterke Antwerpse stem cultuur zal opvolgen. Het is absoluut nodig dat we ons verzetten tegen de besparingen”, aldus Meuleman.

In een reactie aan Belga laat Almaci weten dat ze de commissie zal voorzitten “met het grootste respect voor iedereen die actief is in de culturele sector”. 

Almaci studeerde Maatschappelijk Werk met de optie Sociaal-Cultureel werk. Ze studeerde af als licentiate in de vergelijkende Cultuurwetenschap. Als commissievoorzitter keert ze dus voor een stuk terug naar haar roots. “Cultuur biedt troost en plezier, brengt mensen samen en zet aan het denken. Het confronteert, doet verwonderen, daagt uit, verlegt grenzen, choqueert en brengt nieuwe perspectieven. Kortom: het is voedsel voor de geest en balsem voor de ziel”, stelt Almaci nog.

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in