Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Michael Verschueren verlaat Raad van Bestuur Anderlecht

Michael Verschueren verlaat Raad van Bestuur Anderlecht

Michael Verschueren heeft maandagavond de Raad van Bestuur van Royal Sporting Club Anderlecht geïnformeerd dat hij zijn mandaat als bestuurder beëindigt. Verschueren gaat binnenkort een nieuwe uitdaging aan binnen de ECA (European Club Association) waarvoor een volledige onafhankelijkheid vereist is. Deze nieuwe professionele uitdaging is daardoor onverzoenbaar met zijn rol als bestuurder bij de club. Daarom heeft Verschueren beslist om na ruim 13 jaar de Raad van Bestuur van Royal Sporting Anderlecht te verlaten. 

Michael Verschueren zetelt al sinds 2010 als bestuurder en was ook lang aandeelhouder van de club. Hij had eerder al zijn aandelen verkocht ter gelegenheid van de laatste kapitaalsverhoging. Michael Verschueren verwierf die aandelen in 2010 — bij de omvorming van een VZW naar een NV —, en groeide daarna door achter de brede rug van papa Michel, eerst als bestuurslid, tot hij eind 2018 onder het bewind van de nieuwe eigenaar Marc Coucke de taken van sportief directeur Luc Devroe overnam.

Verschueren Junior zorgde samen met Coucke in de lente van 2019 voor de onwaarschijnlijke stunt om Vincent Kompany terug naar Anderlecht te halen als speler-manager. De achterban was laaiend, en het is ongetwijfeld de grootste sportieve realisering van Verschueren.

Verschueren vertegenwoordigde ook sinds 2013 Royal Sporting Club Anderlecht en het Belgische voetbal bij de European Club Association (ECA). Eind november 2018 nam Michael voor anderhalf jaar een uitvoerende rol op binnen het management van de club. Daarna plooide Michael zich terug op zijn rol als bestuurder en zijn werkzaamheden als Executive Board Member bij ECA.  

“Ik heb altijd geprobeerd deze mooie club mee vorm te geven, in navolging van een aantal krachtige voetballeiders voor mijn tijd. Ik wil graag mijn oprechte dank uitspreken aan de fans, bestuurders en sponsors van de club voor hun vertrouwen tijdens de afgelopen jaren. Het moment is gekomen om mijn energie ten dienste te stellen van de verdere uitbouw van het internationale voetballandschap.”

Michael Verschueren

RSCA-website

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in