Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Moore Belgium mikt op omzetverdubbeling met groei buiten Vlaanderen

Moore Belgium mikt op omzetverdubbeling met groei buiten Vlaanderen

Moore Belgium rondde 2022 af met de komst van een nieuwe CEO, Isabelle Van Iseghem en de 70ste overname sinds haar ontstaan. Vooral sinds het partnerschap met Waterland, dat in 2020 startte, groeide Moore Belgium fors met  31 nieuwe overnames en jaar na jaar meer dan 10% organische groei. Vandaag hoort het toonaangevende Accounting- en Consulting bedrijf met een omzet van €135 miljoen, 100 partners en 1100 medewerkers tot een van de marktleiders in de sector.

Recent verbreedde Moore Belgium, als compagnon de route voor KMO’s en Belgisch verankerde grotere ondernemingen, haar aanbod met een nieuwe dienstverlening voor lokale overheden door de integratie van het bedrijf Q&A. Ook in 2023 zet Moore Belgium haar groeitraject verder met een omzetobjectief van €175 miljoen – een verdubbeling van omzet 2023 vs 2021 –  en een double digit organische groei van minstens 15%. Hierbij mikt Moore voor het eerst op nieuwe opportuniteiten buiten de Vlaamse thuismarkt.

Dankzij de forse groei in Vlaanderen is Moore Belgium steviger dan ooit verankerd in het economische en sociale weefsel van ons land. Met een stijging van 18 naar 35 vestigingen verspreid over alle Vlaamse provincies en Brussel werd het aantal kantoren het voorbije jaar quasi verdubbeld. Het aantal medewerkers steeg in 2022 met meer dan 38% van 795 naar 1100. De omzet groeide met ruim 53% van €88 naar €135 miljoen sinds eind 2021. Zo blijft Moore een prominente speler in de consolidatiegolf binnen de sector. Deze is het gevolg van de digitale automatisering, big data management, steeds complexere regelgeving en processen, arbeidsmarkt schaarste en het evolueren van het beroep van accountant naar een multidisciplinaire adviesverlening voor bedrijven.  

Nieuwe CEO

Het bedrijf wil haar aanwezigheid en dienstverlening op een duurzame manier verder versterken. Hiervoor trok het Isabelle Van Iseghem aan als nieuwe CEO. Isabelle Van Iseghem was voorheen actief als CFO van Randstad België en Luxemburg, Niko Group en Microsoft. Haar brede ervaring in verschillende disciplines en sectoren is een belangrijke troef voor de verdere groei van Moore Belgium.

“Onze belangrijkste uitdaging is om vanuit ons DNA als ondernemers, de dromen en ambities van onze klanten elke dag opnieuw mee waar te maken in een continu veranderende wereld. Dit willen we doen door het maken van gezonde keuzes voor zowel het bedrijf, onze klanten, als medewerkers. Isabelle Van Iseghem heeft de juiste ervaring en expertise om het enorm gewaardeerde werk van Hans Cools als CEO verder te zetten,” aldus Peter Verschelden, voorzitter van Moore Belgium.

Positief domino-effect exporteren

Moore Belgium blijft samen met haar partner Waterland investeren in haar buy en build strategie. Zo wil het bedrijf haar klantenportefeuille van KMO’s, Belgisch verankerde grotere ondernemingen en lokale overheden verder uitbreiden met een brede waaier aan adviesverlening op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Grants & Incentives, Interim Management en Tax & Legal Services. Dankzij deze strategie verdiept en verbreedt Moore haar expertise en diensten in alle domeinen van financieel-juridisch en strategisch bedrijfsadvies. De grootste uitdagingen hierbij zijn de integratie van nieuwe medewerkers en de creatie van schaalvoordelen die van cruciaal belang zijn om het succes te verduurzamen. Hiervoor kijkt Moore Belgium in de eerste plaats over de taalgrens waar het momenteel nog niet actief is.

“Na de consolidatie op de Vlaamse markt kijken we ook actief naar nieuwe opportuniteiten in Franstalig België én internationaal. Net zoals in Vlaanderen willen we daar ook de compagnon de route zijn van ondernemers en lokale besturen met een gespecialiseerde adviesverlening die de traditionele accountancy overstijgt maar betaalbaar én haalbaar blijft. Het positieve domino-effect dat we met onze buy en build strategie creëerden in onze thuismarkt zal ook daarbuiten een sterke hefboom zijn voor nieuwe groei,” besluit Peter Verschelden.

Over Moore Belgium

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener in België met 5 key-centra in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Kortrijk en 30 lokale vestigingen verspreid over Vlaanderen. Het bedrijf realiseerde in 2022 een omzet van €135 miljoen 1.100 medewerkers.  Moore Belgium ondersteunt als compagnon de route het groeitraject van KMO’s, Belgisch verankerde grotere ondernemingen en lokale overheden met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Grants & Incentives, Interim Management en Tax & Legal Services.  Als lid van Moore Global – één van de grotere accountancy- en consulting netwerken ter wereld – helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in