Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.

Nieuwe bestuurders bij Ageas

Tijdens de Algemene Vergadering van Ageas op 17 mei worden er twee bestuurders voorgedragen. Het gaat om Alicia García Herrero en Wim Guilliams.

Garcia Herrero zou benoemd worden als onafhankelijk niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur van de vennootschap, voor een periode van vier jaar, tot na afloop van de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2027.

Alicia García Herrero behaalde twee bachelor diploma’s, één in economie aan de Bocconi Universiteit en één in bedrijfskunde aan de Universiteit van Burgos. Ze heeft ook een graduaat in internationale economie aan het Kiel Institute of World Economics en een doctoraat in economie aan de George Washington University.

Garcia Herrero is hoofdeconoom voor Azië-Pacific bij Natixis. Ze is ook Senior Fellow bij de in Brussel gevestigde Europese denktank BRUEGEL, non-resident Senior Follow bij het East Asian Institute (EAI) van de Nationale Universiteit Singapore (NUS) en bestuurslid van het Center voor Asia-Pacific Resilience and Innovation (CAPRI). Ze is eveneens adjunct-professor aan de Hong Kong University of Science and Technology.

Ten slotte is Garcia Herrero lid van de Raad van adviseurs voor economische zaken van de Spaanse regering en adviseur van de onderzoekstak van de Hong Kong Monetary Authority (HKIMR), naast andere advies en onderwijsfuncties.

In voorgaande jaren bekleedde ze de volgende functies: hoofdeconoom voor opkomende markten bij Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), lid van het onderzoeksprogramma voor Azië bij de Bank of International Settlements (BIS), hoofd van de internationale economie afdeling van de Bank van Spanje, lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank, hoofd van opkomende economieën bij de afdeling onderzoek van Banco Santander en econoom bij het Internationaal Monetair Fonds.

Wim Guilliams wordt voorgedragen als uitvoerend lid van de Raad van Bestuur van de vennootschap, voor een periode van vier jaar, tot na afloop van de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2027.

Wim Guilliams behaalde een universitair diploma Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven en een DES in Management van Financiële Risico’s aan Sint-Louis Brussel. Hij vervolledigde zijn opleiding met een MBA in Financial Services & Insurance aan de Vlerick Leuven Gent Management School, Universiteit van St. Gallen en Universiteit Nyenrode.

Guillams was CFO bij AG Insurance en lid van het Directiecomité sinds 2015, waar hij tot 31 december 2022 leiding gaf aan de afdelingen Corporate Accounting en Control, ALM, Legal, Tax, Corporate Strategy, Corporate Finance, Project & Information Management Finance en trad in dienst bij Ageas als CFO per 1 januari 2023. Hij neemt ook verschillende bestuurdersmandaten op binnen vennootschappen van de groep.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in