Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Nieuwe bestuurders en duurzame remuneratie op agenda van bpost

Nieuwe bestuurders en duurzame remuneratie op agenda van bpost

Het beursgenoteerde postbedrijf bpost, dat voor 51 procent in handen is van de Belgische staat, wil een langetermijnincentive invoeren voor de leden van het uitvoerend comité, inclusief de CEO. De raad van bestuur van bpost heeft op 16 maart het bezoldigingsbeleid hiertoe herzien. De aanpassing moet wel nog groen licht krijgen tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 10 mei. Dat blijkt vrijdag uit een kennisgeving die bpost publiceerde.

De CEO van bpost en de andere leden van het uitvoerend comité ontvangen een vast basisloon in cash, een variabele kortetermijnincentive, pensioenbijdragen en andere voordelen. Daar zou nu dus ook een variabele langetermijnincentive bijkomen, als de aandeelhouders daarmee akkoord gaan.

Bpost geeft aan dat de bedoeling van de variabele langetermijnvergoeding is “dat de handelingen en initiatieven van de leidinggevenden worden geleid door belangen op lange termijn”. Het gaat om een variabele vergoeding in cash bij het behalen van vooropgestelde criteria.

Bpost is momenteel op zoek naar een nieuwe CEO, nadat topman Dirk Tirez moest opstappen na een intern onderzoek naar mogelijke wanpraktijken rond de concessie voor de krantendistributie. De federale regering besliste ook om die concessie te laten doorlichten. De verloning van de bpost-CEO is geplafonneerd door de federale regering.

Twee nieuwe onafhankelijke bestuurders

Tijdens de algemene vergadering zullen er ook twee nieuwe bestuurders worden benoemd.

Ann Caluwaerts, Chief Corporate Development bij Telenet, werd eerder al gecoöpteerd ter vervanging van Jos Donvil. Caluwaerts heeft meer dan 30 jaar ervaring in de internationale en lokale telecom- en media-industrie. Ze is lid van het directiecomité van Telenet en ook bestuurslid bij IMEC.

Ann Vereecke legt zich vooral toe op supply chain management en productiestrategie en doceert Operation and Supply Chain Management in de MBA-, Masters- en managementopleidingen van Vlerick Business School. Momenteel zetelt ze in de raad van bestuur van Ter Beke, Picanol Group en North Sea Port.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in