Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.

Nieuwe bestuursleden bij Markant

Tijdens de bestuursvergadering van Markant op 21 september, werden drie nieuwe vrouwen benoemd in het bestuursorgaan. Het gaat om Sylvia Vanden Avenne, Naïma Lafrarchi en Sofie Vanhout .

Markant vzw is de overkoepelende organisatie voor de Markant-, Best Pittig- en Artemis-groepen. De  organisatie werd decennia geleden opgericht voor vrouwen en door vrouwen. Vandaag de dag zijn de meeste van de bestuurs- en raadsleden nog steeds ‘vrouw’. De organisatie past de omgekeerde quota toe, met 1/3 mannen als bestuurders.

Vandaag is Markant vzw netwerk met ongeveer 23.000 ondernemende vrouwen. Samen met Vlaanderen en Europa organiseert Markant vzw verschillende projecten en acties om haar standpunten te realiseren. De organisatie wil een stem horen bij alle instanties die invloed hebben op het leven van hun leden. De organisatie neemt ook actief deel aan verschillende overleg- en adviesorganen.

Nieuwe bestuursleden

Sylvia Vanden Avenne is directeur medisch toezicht bij Liantis. Ze studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en startte haar loopbaan bij Provikmo als arbeidsgeneesheer.

Naïma Lafrarchi is onderzoekster bij UGent en reeds jaren actief in de socio-educatieve sector. Ze geeft trainingen rond diversiteit, verbinding, competentie- en talentontwikkeling.

Sofie Vanhout is verantwoordelijke marketing & communicatie bij GOCA Vlaanderen. Ze studeerde communicatiewetenschappen aan de KU Leuven en werkt o.a. bij Unizo, de Vlaamse Overheid en de stad Leuven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in