Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Nieuwe voorzitter Groene Kring bespreekt landbouwtoekomst met minister Brouns

Nieuwe voorzitter Groene Kring bespreekt landbouwtoekomst met minister Brouns

Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie & Landbouw Jo Brouns (CD&V) heeft maandagnamiddag samen met Limburgs gedeputeerde voor Landbouw Inge Moors (CD&V) en de Tongerse schepen An Christiaens (CD&V) een bezoek gebracht aan het ouderlijke varkens- en akkerbouwbedrijf van Justine Arkens in Borgloon. De nieuwe voorzitter van Groene Kring, de grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector, had de drie politici uitgenodigd om tijdens een rondleiding op het bedrijf te hebben over de toekomst van jonge boeren.

Met meer dan 4.200 leden is Groene Kring de grootste vereniging voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen. Op 1 april nam Justine Arkens de voorzittersfakkel over na het vertrek van Bram Van Hecke. Naast haar werk als provinciaal consulent voor de provincies Limburg en Vlaams-Brabant is ze ook de drijvende kracht achter de Aveve Farm Run & Walks.

De rondleiding was voor Justine Arkens een van de eerste ontmoetingen met de drie politici sinds ze op 1 april voorzitter werd van Groene Kring. Daarvoor was ze 2,5 jaar organisatieconsulent bij de Landbouwkoepel voor jonge land- en tuinbouwers. 

De drie politici  bezochten de stallen van de vierkantshoeve waar momenteel 253 varkens zitten. In de gesloten varkenskwekerij worden varkens gekweekt van big tot vleesvarken. Van de gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om het gebrek aan toekomstperspectief waarmee jonge landbouwer te maken hebben, de uitvoering van het landbouwakkoord en de visietekst over de toekomst van de landbouwsector, het moeilijke vergunningenbeleid en het stikstofbeleid kort te bespreken.  “Jonge boeren hebben nood aan een toekomstvisie en -perspectief”, zo laat de nieuwe voorzitster weten. “Achter de schermen ben ik al bijna een jaar bezig met het toekomstbeeld van jonge boeren met het project Boer & Toekomst. Als voorzitter wordt het mijn doel om ervoor te zorgen dat die visie de leidraad voor het beleid zal worden.”

Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in