Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Pascale Van Damme voorzitter voetbalbond

Pascale Van Damme voorzitter voetbalbond

De raad van bestuur heeft vandaag het ontslag van Paul Van den Bulck aanvaard en Pascale Van Damme benoemd als eerste vrouwelijke voorzitter. De raad van bestuur en het directiecomité kijken vooruit, en willen met vereende krachten verder bouwen aan de toekomst van de KBVB.

ONTSLAG PAUL VAN DEN BULCK AANVAARD

De raad van bestuur neemt kennis van het ontslag van zijn onafhankelijke voorzitter Paul Van den Bulck. De raad van bestuur aanvaardt dit ontslag als bestuurder en voorzitter, en dankt Paul voor het verrichte werk. Het bestuur respecteert in het bijzonder zijn beslissing, die in lijn is met de rol van extern toezicht waarvoor hij verantwoordelijk was. De raad van bestuur spreekt ook zijn dank uit voor het mandaat als lid van het UEFA strategisch comité dat hij voor de federatie had bekomen. 

“Ik ben verheugd dat ik de kans heb gekregen om de KBVB van dienst te zijn en dat ik heb kunnen bijdragen om de uitdagingen van de afgelopen maanden, getekend door een moeilijke post-covid periode en economische crisissituatie, te overwinnen. Samen met het team, heb ik al mijn energie gestoken in het verder professionaliseren en uitbouwen van de KBVB.”

– Paul Van den Bulck

De raad van bestuur bedankt Paul voor zijn inzet de afgelopen jaren en wenst hem het beste bij de uitoefening van zijn andere professionele activiteiten.

PASCALE VAN DAMME UNANIEM BENOEMD ALS VOORZITTER

Pascale Van Damme is vice-president EMEA VMware bij Dell Technologies en voorzitter Digital Industries bij Agoria. Op 5 juni 2021 trad ze toe tot de raad van bestuur van de KBVB. Vandaag is ze unaniem benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur wil met deze snelle doorstart de continuïteit garanderen en de rust doen weerkeren. Van Damme wenst op een constructieve, integere en collaboratieve manier haar rol als voorzitter te vervullen, in nauwe samenwerking met de leden van de raad van bestuur en het directiecomité. 

“Het geeft me veel vertrouwen dat de volledige raad van bestuur en het directiecomité samen de bladzijde willen omslaan, en met vereende krachten verder willen bouwen aan de toekomst van de KBVB. Ik reik de hand aan de raad van bestuur, het directiecomité, de Pro League, Voetbal Vlaanderen en de Associations de Clubs Francophones de Football om samen met mij te schrijven aan een mooie toekomst voor de Rode Duivels, de Red Flames en de honderdduizenden andere voetballers, fans en leden die wij vertegenwoordigen. Better Together!”

– Pascale Van Damme, voorzitter raad van bestuur KBVB

Pascale Van Damme

Dankzij haar ervaring als bestuurder is Van Damme bekend met de werking van de KBVB. Er ligt veel werk op de plank, met belangrijke projecten zoals het verder uitbouwen van kwalitatieve arbitrage, het begeleiden van een audit naar de optimalisatie van de interne processen en de selectieprocedure van een CEO. 

Er zijn een aantal topics die haar bijzonder nauw aan het hart ligt. Zo wil ze mee haar schouders zetten onder de uitbouw van het vrouwenvoetbal en het WK vrouwenvoetbal in 2027 naar België halen. Daarnaast wil ze vanuit haar professionele expertise de KBVB de komende jaren ondersteunen in de verdere digitalisering, en wil ze de maatschappelijke rol van de KBVB nog meer uitspelen. 

“We willen ons engagement naar de raad van bestuur benadrukken en samen verder bouwen aan de toekomst van de KBVB. De keuze voor Pascale Van Damme als eerste vrouwelijke voorzitter is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de KBVB. Ik wens haar alle succes in haar nieuwe opdracht en kijk uit naar onze samenwerking!”

Manu Leroy, CEO a.i. KBVB

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in