Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Personeel vinden is grootste uitdaging voor 3 op de 4 bedrijven

Personeel vinden is grootste uitdaging voor 3 op de 4 bedrijven

Designer working with mannequin

Voor drie op de vier ondernemingen in België is het juiste personeel vinden, de grootste zorg op dit moment. Dat blijkt uit onderzoek van hr-dienstverlener Acerta en de KU Leuven. “De arbeidskrapte is niet weg, de nood aan personeel is er nog altijd”, zegt Hannelore Van Meldert, experte rekrutering en selectie van Acerta Consult.

Aan het onderzoek van Acerta en de KU Leuven namen zowat 270 respondenten deel. Zij waren CEO, HR Directeur, HR business partner, HR manager of payroll-verantwoordelijke van grote en kleine ondernemingen. De drie grootste uitdagingen op vlak van hr zijn volgens hen “de juiste medewerkers aantrekken” (76,3 procent), “medewerkers behouden” (52,6 procent) en “voldoende medewerkers aantrekken” (37,8 procent).

In het onderzoek zegt 69,4 procent van de bedrijfsleiders ook dat ze kandidaten voor een vacature altijd feedback geven, ook al hebben ze de baan niet te pakken, terwijl 22,4 procent aangeeft soms feedback te geven. Wordt er feedback gegeven, is dat bij kandidaten die de job te pakken hebben, bijna altijd gepersonaliseerde feedback (92,2 procent). Bij niet-weerhouden kandidaten is dat 58,9 procent.

“Een positieve ervaring triggert een positieve houding van de sollicitant achteraf”, zegt Rein De Cooman , professor Work and Organisation studies van de KU Leuven. “Er is in dat verband een groeiend besef van het belang van goede feedback. Goede feedback is feedback die voor beide rendeert, voor zowel de onderneming als voor de deelnemer. Want je kan nog zoveel vervolgtrajecten uitwerken en opleidingen aanbieden, als het inzicht in de ontwikkelpunten er bij de deelnemer niet is of niet erkend wordt, is er ook geen motivatie om de tekorten aan te pakken.” Uit het onderzoek blijkt nog dat 62 procent van de bedrijven het een (grote) uitdaging vindt om medewerkers te ontwikkelen in de vaardigheden die in de toekomst nodig zijn. Het voorbereiden van de medewerkers op voortdurende verandering wordt als een (heel) grote uitdaging gezien door 59,8 procent van de bedrijfsleiders.

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in