Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Raad van Bestuur UGent keurt besparingsronde goed

Raad van Bestuur UGent keurt besparingsronde goed

De Raad van Bestuur van de UGent heeft dinsdagavond een grote besparingsronde goedgekeurd. Die zal de komende maanden uitgewerkt worden tot een reeks concrete maatregelen ten belope van zowat 30 miljoen euro per jaar. 10 miljoen euro zou de universiteit realiseren met nieuwe inkomsten maar ruim 20 miljoen euro zou komen van besparingen. Wat bij bonden en studenten de voorbije dagen tot protest heeft geleid.

De bewuste ‘kerntakennota’ omvatte een lijst van 34 concrete besparingsinitiatieven. Zo zou de universiteit het met minder technisch personeel en ondersteunende diensten moeten doen en zou het Green Office, dat werkt rond duurzaamheid, stevig worden afgeslankt.  “De raad nam hieromtrent nog geen beslissingen”, geeft de universiteit mee. “De vermelde besparingsinitiatieven werden dus goed- noch afgekeurd.” De universitaire leiding zal onderhandelingen opstarten met de vakorganisaties.

De voorbije dagen is duidelijk geworden dat de universiteit het met minder personeelsleden moet stellen. Het zou gaan om een 200-tal op een totaal van zowat 10.000 personeelsleden. Maar het exacte aantal voltijdse equivalenten dat moet verdwijnen is na de vergadering van dinsdag nog niet bepaald. Mogelijk kan de universiteit intern regelingen treffen of zijn flankerende maatregelen voor het personeel mogelijk. Het is de bedoeling dat komende zomer een defintief plan op tafel komt.

De vakbonden, voornamelijk ACOD en ACV, gaven al aan dat ze niet akkoord zijn met de voorstellen of de gang van zaken. Ze kondigen een personeelsvergadering aan die na de paasvakantie moet doorgaan. Dan zal duidelijk worden welke acties volgen. ACOD meldt dat die vergadering, een initiatief van de drie bonden, op 20 april gepland staat.

Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in