Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Rika Coppens (House of HR) verkozen tot Manager van het Jaar 2022

Rika Coppens (House of HR) verkozen tot Manager van het Jaar 2022

Rika Coppens, de CEO van House of HR, is verkozen tot Manager van het Jaar 2022. Het economische weekblad Trends kende woensdagavond in Brussels Expo de bekroning voor de 38ste keer toe. Coppens volgt op de erelijst Chris Peeters van Elia op. Aan Franstalige kant werd met Diane Govaerts (Ziegler) ook een vrouw bekroond.

Trends reikt in samenwerking met zakenzender Kanaal Z jaarlijks de trofee uit aan een bedrijfsleider die met zijn of haar bedrijf een waardevolle bijdrage aan de Vlaamse economie heeft geleverd en zo een voortrekkersrol heeft gespeeld. Premier Alexander De Croo kondigde de winnaar aan. “Vrouwen aan de macht”, zei De Croo.

Juryvoorzitter Bart De Smet loofde het parcours van Coppens, die in 2022 tekende voor 13 overnames en erin slaagde organische groei boven de markt te maken. “Ze is enorm creatief, en daarnaast zorgde haar aandacht voor duurzaamheid, en dan vooral voor kansengroepen, ervoor dat ze de ideale kandidaat was om Manager van het Jaar te worden. Ze slaagde er bovendien in om haar team achter deze doelstellingen te krijgen.”

In een kort dankwoordje kwam Coppens ook nog eens terug op die kansengroepen. Ze vroeg de honderden ondernemers in de zaal om, als goed voornemen, dit jaar iemand aan te werven uit een kansengroep. “Mensen een job mogen geven is de mooiste job”, zei Coppens. “Als hr-bedrijf hebben we zeker onze plaats in de huidige maatschappij, waar we om de oren geslagen worden met de term ‘war for talent’, al spreken we zelf liever over ‘talent crunch’.”

De andere genomineerden waren Bart Van Malderen (Drylock Technologies), Gert Bervoets (H. Essers), Pieter Janssens (iO) en Luc Vandenbulcke (Deme). Een jury samengesteld uit oud-winnaars, bedrijfsleiders, onafhankelijke specialisten en Trends-redacteurs koos deze vijf genomineerden.

Aan Franstalige zijde won Diane Govaerts van transportbedrijf Ziegler het pleit. Pierre-François Bareel (Groupe Comet), Axel Kupisiewicz (Lasea) en Pascal Laffineur (NRB) waren de andere genomineerden. Het is niet de eerste keer dat twee vrouwen verkozen worden tot Manager van het Jaar. In 2003 waren zowel Martine Reynaers (van Reynaers Aluminium) als Marie-Anne Belfroid (groupe Ronveaux) aan het feest.

Bron: Belga

Lees ook ons interview met Rika Coppens

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in