Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Sporteventbedrijf Golazo gaat in zee met Afrikaanse wielerbond

Sporteventbedrijf Golazo gaat in zee met Afrikaanse wielerbond

Het Belgische sportbedrijf Golazo heeft een achtjarig partnerschap afgesloten met de Confédération Africaine de Cyclisme (CAC), de Afrikaanse wielerbond. Golazo zal de CAC bijstaan bij haar marketing en eventorganisatie en gaat daarnaast de 54 nationale federaties ondersteunen om Afrika als wielercontinent meer op de kaart te zetten.

Golazo heeft al enkele bestaande samenwerkingen in Afrika maar die waren voornamelijk gericht op atletiek, lopen en sportpromotie bij jongeren. Door de samenwerking met de CAC wordt nu ook volop ingezet op wielrennen, een belangrijke tak in de internationale Golazo Groep. De organisatie van het WK in Rwanda is ook in handen van Golazo en ASO, de eigenaar van de Ronde van Frankrijk. Maar Golazo benadrukt dat de WK-organisatie losstaat van deze n ieuwe deal.

Golazo zet zijn schouders onder de Afrikaanse kampioenschappen op de weg die, net als de Europese kampioenschappen, jaarlijks worden georganiseerd. Het zal daarbij de kandidaat-landen bijstaan en adviseren met het oog op hun bieding en samen met de CAC de diverse biedingen beoordelen op hun sterkte om de organisatie toe te wijzen. Bij het evenement zelf kan de CAC op Golazo rekenen voor de praktische eventorganisatie, zoals tv-rechten, media-uitstraling en partnerships. “Met het wielertalent dat op het Afrikaanse continent aanwezig is en de interesse van heel wat Afrikanen in de sport, is er veel potentieel aanwezig om de Afrikaanse continentale kampioenschappen flink uit te bouwen”, zegt CEO Bob Verbeeck. “We zullen overigens met de UCI telkens naar een datum zoeken op de internationale UCI-kalender die het de Afrikaanse toppers zal toelaten te kunnen deelnemen. Naast die kampioenschappen en de uitbouw van het professionele wielrennen in Afrika tout court, gaan we ook inzetten op recreatief fietsen en de functie van de fiets in de maatschappij. Naast het wegwielrennen zullen wij ook focussen op de andere fietsdisciplines met bijzondere aandacht voor gravel, piste en mountainbike.”

Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in