Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.

Goed bestuur

Goed bestuur gaat over de juiste dingen doen en de dingen juist doen, op het juiste moment. Wat dit juist inhoudt voor een organisatie zal sterk afhankelijk zijn van de kijk op de organisatie, de prioritaire belangen die daarbij behartigd worden en de waarden die daarbij gerespecteerd worden.
Acht richtlijnen voor een Ethische Adviesraad
Een Ethische Adviesraad kan van grote waarde zijn voor een bedrijf. De praktische werking ervan is echter beladen met tal van uitdagingen. Susan Liautaud, auteur van The Power of Ethics en adviseur van tal van organisaties, geeft acht richtlijnen om toch tot een goed eindresultaat te komen.
De tien vragen van een proactieve bestuurder
Lopen bestuurders van bedrijven niet te veel aan het handje van de CEO en het senior management? Bepalen die welke informatie ze geven en welke niet en sturen ze zo de beslissingen in de richting die ze wensen? Of kunnen bestuurders zich hiertegen wapenen en proactief bijdragen tot ingrepen die bedrijven doorheen een noodzakelijke transformatie leiden? We verzamelden alvast tien vragen die een bestuurder kan stellen.
Lijdt uw raad van bestuur niet aan zelfbedrog?
Voor raden van bestuur is het beheren van de risico’s een kerntaak. Vooruitziende bestuurders moeten bijgevolg bepalen hoe ze daarmee omgaan. Enige zelfreflectie is daarbij aangewezen. Kunnen de mentale vooroordelen van de bestuursleden hen blind maken voor bepaalde risico’s? Of ze zelfs nog groter maken?

Op de hoogte blijven over Goed bestuur?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Meer dan 0 professionals schreven zich reeds in

Meer dan 5000 professionals schreven zich reeds in