Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.

Personal finance

Verbeter uw financiële portefeuille met exclusief nieuws over persoonlijke financiën en tips om uw geld te beheren. De Bestuurder werkt samen met KBC Private Banking om de financiële kennis van onze lezers te verruimen.
Zijn de aandelen van uw bedrijf ook van uw partner?
Bezit u aandelen in een vennootschap en hebt u een partner? Dan is het belangrijk te weten of u alleen of samen met uw partner eigenaar van deze aandelen bent. Wie het antwoord kent, vermijdt onaangename verrassingen bij een echtscheiding of een overlijden. Het antwoord wordt mee bepaald door uw samenlevingsvorm.
Maak van uw managementvennootschap een patrimoniumvennootschap
Managementvennootschappen zijn voor heel wat bestuurders een populaire juridische structuur om hun opdracht te vervullen. Het gebruik van een vennootschap kan immers aanzienlijke voordelen opleveren. Erik Van Asbroeck, expert Financiële Planning Ondernemen (KBC Private Banking & Wealth) gidst ons door de mogelijkheden.
Moeilijke waardering van immateriële activa zet waardegedreven investeren onder druk
Waardebeleggers dreigen achter de feiten aan te hollen. Hun methodiek om aandelen te taxeren, is achterhaald. De immateriële activa, die belangrijker zijn geworden voor de toekomstige winstgevendheid van bedrijven, laten zich nu eenmaal moeilijk waarderen via de klassieke regels. Er is behoefte aan een nieuwe aanpak. De leer van Benjamin Graham en Warren Buffett moet op de schop.
De terugkeer van de SPAC’s?
Op Euronext Brussel noteert (nog?) geen SPAC, al ontging de trend Belgische investeerders niet. Vorige week trapte Avanti Acquisition zijn parcours op de NYSE af met een tankbeurt van 600 miljoen euro. De SPAC is in handen van de Egyptische Nassef Sawiris en zakenpartner GBL. De vraag is wanneer en of er een SPAC op Euronext (Brussel) zal noteren, bij voorkeur eentje dat lonkt naar de vele kleine tot middelgrote Europese bedrijven.
Kunnen uw erfgenamen de erfbelasting met de beschikbare middelen betalen?
Is een groot deel van uw vermogen geïnvesteerd in een familiale vennootschap of in onroerende goederen, dan kan dat al eens tot problemen leiden, mocht u plots komen te overlijden. Kunnen uw erfgenamen dan wel de erfbelasting met de onmiddellijk beschikbare middelen betalen? Valerie Bogemans, Adviseur Financiële Planning KBC Private Banking licht het antwoord toe.

Op de hoogte blijven over Personal finance?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Meer dan 0 professionals schreven zich reeds in

Meer dan 5000 professionals schreven zich reeds in