Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Nieuwe onafhankelijke bestuurders bij Voetbal Vlaanderen

Nieuwe onafhankelijke bestuurders bij Voetbal Vlaanderen

Zelfa Madhloum is sinds vorige maand een van de nieuwe onafhankelijke bestuurders van Voetbal Vlaanderen, de koepelfederatie van alle voetbalclubs in Vlaanderen. Maldhoum studeerde journalistiek & marketing. Ze is zaakvoerder van Bloomjobs, een rekruteringskantoor waarin ze anderstaligen helpt om hun weg te vinden naar de arbeidsmarkt. Daarnaast richtte ze ook haar vrouwenorganisatie op waarin ze vrouwen met migratieroots empowered. Met haar scherpe inzichten deelt ze regelmatig opiniestukken in De Standaard, De Tijd & Trends. Haar weekends staan volledig in het teken van voetbal. Enerzijds langs de zijlijn om haar zoontje aan te moedigen, maar anderzijds staat Zelfa ook haar mannetje op het veld als scheidsrechter. Met haar deelname aan voetbalwedstrijden strijdt ze tegen genderstereotypen in de sportwereld.

Naast Zelfa Madhloum, werd ook Sofie Gierts opgenomen als nieuwe onafhankelijk bestuurder van de voetbalfederatie. Gierts combineert al twintig jaar sport met een carrière in de marketing en communicatie. Een combinatie die haar toestaat om ervaringen te delen in de sport vanuit de bedrijfswereld en vice versa. Verder heeft ze een passie voor mensen en het functioneren in teams. Met haar verleden als atleet en nu als coach kent ze als geen ander het belang van teamwork.

Na 150 interlands met het Belgische hockeyteam en ervaring in verschillende buitenlandse competities, is Sofie FIH-coach (Fédération Internationale de Hockey) en leidt ze het heren team van Uccle Sport in de hoogste afdeling in België.

Verder is ze mentor en educator voor coaches actief op internationaal vlak voor de Europese en internationale hockeyfederatie. Als voorzitter en oprichtster van Antwerp Diamonds FC staat ze met beide voeten ook in het voetbal. Haar club zet het vrouwenvoetbal op de kaart in de stad Antwerpen en biedt zo kansen aan alle meisjes en vrouwen in de stad die willen voetballen.

De mandaten van Robert Huygens, Willy Ozeel en Jean-Pierre Notelteirs lopen af. Hun opvolgers zijn Herman Van Loo, Wim Fonteyn en Jan Brouwers.

Jorg Keldermans zal Marc Van Craen opvolgen als voorzitter van de Vlaamse voetbalfederatie. Hij zetelt sinds de oprichting van VACHA (de vereniging van Vlaamse clubs in de amateurreeksen) in de Raad van Bestuur en is er sinds 2020 ook voorzitter geworden. Verder is Jorg ook nog GC bij Cappellen FC.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in