Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.

Veranderingen in bestuur CKV

Dirk Vanderschrick, de gewezen CEO van de verzekeringstak van Belfius, is onafhankelijk bestuurder geworden CKV-bank. Hij is ook lid van het audit- en risicocomité. Er lopen ook gesprekken met Inge Ampe om Rudy Deruytter op te volgen als CEO van de bank.

De benoeming van Dirk Vanderschrick wordt zijn eerste mandaat is in de financiële sector na zijn plotse vertrek ruim een jaar geleden als topman van Belfius Insurance, de verzekeringsdivisie van Belfius. Hij heeft buiten CKV mandaten bij zeven andere bedrijven, waaronder dat van bestuurder bij de beursgenoteerde vastgoedgroepen Retail Estates en Intervest Offices and Warehouses. Ook zijn andere mandaten situeren zich vooral in de vastgoedsector.

Eerder dit jaar maakte de bank ook bekend dat Deruytter zou worden opgevolgd door Eveline Vereecke, die twintig jaar voor ING België in Corporate & Wholesale Banking werkte. Normaal gesproken had Vereecke in september de overstap moeten maken, om op 1 januari 2024 Deruytter officieel op te volgen. Nu raakte bekend dat dit scenario niet doorgaat. Eveline Vereecke heeft in extremis beslist voor de West-Vlaamse familie Clarebout te gaan werken. Ze zou er een familyoffice oprichten en op die manier haar expertise in bedrijfsbankieren verder valoriseren.

Er lopen nu dus gesprekken met Inge Ampe. Zij was tot voor kort lid van het directiecomité van Argenta. Ampe werd in 2018 commercieel directeur van Argenta, maar stapte er begin dit jaar op. Net als Deruytter en Vereecke werkte ze daarvoor een hele tijd bij ING België. Deruytter verwacht dat de benoeming van Ampe tegen eind augustus kan worden afgerond.

Na zijn pensionering zal Deruytter een aantal niet-operationele functies blijven opnemen. Hij blijft als adviseur verbonden aan de holding Bercofin van Dominiek De Clerck. Daar zal hij de investeringen mee begeleiden en lobbytaken invullen. Daarnaast is hij bestuurder bij twee takken van de holding Koramic van de Kortrijkse zakenman Christian Dumolin. Ten slotte is hij onlangs benoemd tot onafhankelijk bestuurder bij de vermogensbeheerder Truncus, die gecontroleerd wordt door de familie Van Geet.

Dirk Meukemans is voorzitter van de bank. De andere onafhankelijke bestuurders Charlotte Callens, Prof. Dr. Nancy Huyghebaert en Bart Kuipers. Vanuit de aandeelhouders zetelen Dominiek De Clerck en Veronique Santens in de raad van bestuur.

CKV is een van de kleinste banken van het land. Ze is in handen van Dominiek De Clerck, een telg van de bekende, gelijknamige textielfamilie. De CEO is Rudi Deruytter, maar hij gaat begin volgend jaar met pensioen. Hij wordt opgevolgd door ING-oudgediende Eveline Vereecke, bleek in mei.

Bron: De Tijd & Trends

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in