Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Vier onafhankelijke bestuurders benoemd bij VITO

Vier onafhankelijke bestuurders benoemd bij VITO

De Vlaamse Regering keurt de benoeming goed van vier onafhankelijke bestuurders bij de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO). Het gaat om Christiane Malcorps, Isabel Van Driesche, Francis De Meyere en Luc De Schepper.

VITO werd in 1991 opgericht met als maatschappelijk doel het verrichten van strategisch basisonderzoek in de domeinen energie, leefmilieu, materialen en aardobservatie met het oog op het stimuleren van duurzame ontwikkeling en het versterken van het economische en maatschappelijke weefsel in Vlaanderen.

Profiel van de 4 bestuurders

Christiane Malcorps werkte 40 jaar bij Solvay N.V. waar tot  2021 actief was als Countrymanager België en Global Head Facility Excellence. Ze deed bestuurservaring op bij beursgenoteerde onderneming (Mithra), non-profit gerelateerde organisaties (The Shift Belgium, CRBP België), professionele (essenscia, VOKA, BECI, UWE) en universiteiten (ingenieursopleiding KU Leuven, UGent, CTI Frankrijk). Momenteel is Malcorps actief in beleidbeleidsvorming als voorzitter van essenscia Brussel.

Als onderzoeker en docent is Isabel Van Driessche voornamelijk gespecialiseerd in Anorganische chemie en vastestofchemie. Na jaren onderzoek werd ze in 2018 de eerste vrouwelijke decaan ooit voor de faculteit Wetenschappen. Naast haar bestuursmandaat bij VITO is ze ook lid van de raad van bestuur van UGent en VUB. Van Driessche is voorzitter van de examencommissie scheikunde van UGent en lid van de Raad van het Industrieel Onderzoeksfonds van UGent.

Francis De Meyere is hoofd van de studiedienst van Agoria, gedelegeerd bestuurder bij Belgoproces en voorzitter van NIRAS. De Meyere was energiespecialist van het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Hij werkte ook voor CREG en Accenture.

Luc De Schepper was 18 jaar rector van de Univesriteit Hasselt en van 1999 tot 2004 was hij directeur van het Instituut voor Materiaalonderzoek (IMO). Onder zijn rectoraat werden drie nieuwe faculteiten binnen de UHasselt opgericht. Van 2015 tot 2017 was hij tevens voorzitter van de Vlaamse Interuniversitaire Raad. In oktober 2020 werd hij als rector door Bernard Vanheusden opgevolgd. Hij heeft vandaag bestuursmandaten bij o.a. Energyville, UHasselt Venture Management, en KMOFIN2.  

Knipsel 5
Christiane Malcorps, Luc De Schepper
Isabelle Van Driessche, Francis De Meyere

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in