Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Vier onafhankelijke bestuurders voor bestuur vzw Flanders DC

Vier onafhankelijke bestuurders voor bestuur vzw Flanders DC

Op 25 november 2022 keurde de Vlaamse Regering het convenant 2023-2027 voor Flanders DC goed. Dit convenant geeft Flanders DC de opdracht om in Vlaanderen het voornaamste aanspreekpunt te zijn voor toekomstgericht ondernemen en innoveren in en met de design- en modesector.

In de nieuwe samenstelling, met de nieuwe opdracht, zal het bestuursorgaan bestaan uit 4 vertegenwoordigers van de Vlaamse Regering en 4 onafhankelijke bestuurders. De huidige samenstelling van de Raad van Bestuur loopt tot maart 2023.

De Vlaamse Regering draagt nu Mieck Vos, Annelies Thoelen, Jasper Olaerts en Manuela Van Werde voor als bestuurder van de vzw Flanders DC met het oog op hun benoeming door de Algemene Vergadering van de vzw.

 Als onafhankelijke bestuurders kiest de Vlaamse Regering voor Dominique Nzeyimana, Tina Debo, Koen Elsen en Dirk Wijnants.

Jasper Olaerts wordt aangeduid tot voorzitter.

Profiel onafhankelijke bestuurders

FlandersDC
De vier nieuwe onafhankelijke bestuurders van Flanders DC

Dominique Nzeyimana (foto linksboven) begon haar carrière in de studio’s van MTV in Londen en België waar ze zich opwerkte van stagiaire tot senior producer. In 2007 startte ze samen met haar man het content & communicatie agency KNOTORYUS en de populaire website KNOTORYUS.com. Ze heeft meer dan vijftien jaar ervaring als mode-, muziek- en cultuurjournalist en had exclusieve gesprekken met nationale en internationale boegbeelden als Pharrell Williams, Virgil Abloh, Róisín Murphy, WalterVan Beirendonck, Parra, Hannelore Knuts en Willy Vanderperre. Haar werk verscheen in o.a. ELLE, De Standaard, De Morgen en het magazine van de Antwerpse Modeacademie. Sinds 2019 is ze ook host & producer van de interview podcast ‘The Most’.

Tina Debo (foto rechtsboven)startte haar carrière in 1998 bij Kipling als designer. Toen het bedrijf in 2004 werd overgenomen door VF Corporation, werd Debo design manager van Kipling en groeide door tot vice president Product & Design. In 2018 werd ze general manager van het Belgische modemerk A.F.VANDEVORST, dat werd opgericht door An Vandevorst and Filip Arickx. In maart 2021 stapte Debo over naar Dries Van Noten waar ze actief is als studio director. Verder is Debo ook lid van de adviesraad van Obumex.

Koen Elsen (foto linksonder) richtte in 1994 samen met Jürgen Oskamp het bedrijf Achilles Design op dat begon als een klassiek product design bureau. In de loop der jaren voegde Achilles Design een Service en Brand Design aanbod toe. Later werd het uitgebreid naar Engineering & Digital en Innovation Design. Nadat Achilles in de loop van 2018 het aantal van 20 medewerkers overschreed, nam het een CEO aan (Axel Funhoff), die vervolgens ook een kapitaalverhoging voor Achilles Design organiseerde om de groei van het bedrijf te versnellen. In 2019 overschreed Achilles Design de 30 medewerkers en het bedrijf blijft groeien.

Dirk Wynants (foto rechtsonder) is een gevestigd ontwerper en de oprichter van het Belgische merk Extremis. Hij studeerde Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen aan het Architectuurinstituut Sint-Lucas in Gent, België. Kort na zijn studies richtte hij in 1994 Extremis op. Tegenwoordig is hij ook directeur van zijn eigen ontwerpstudio Dirk Wynants Design Works. Wynants won diverse designprijzen waaronder de Henry van de Velde Prijs, de Interior Innovation Award for best item, FX international design award en de Red Dot Award.

Philip Peeters

3 thoughts on “Vier onafhankelijke bestuurders voor bestuur vzw Flanders DC

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in