Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Board Insights: Bestuur en ethiek op 11/10 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Vlerick en Chapter Zero lanceren opleiding klimaatverandering voor bestuurders

Vlerick en Chapter Zero lanceren opleiding klimaatverandering voor bestuurders

Group of senior students discussing altenrative energy with teacher in classroom, close-up.

Chapter Zero Brussels, een netwerk en forum voor bestuurders om actie te ondernemen op het vlak van klimaatverandering, en Vlerick Business School, Europees leider in managementopleidingen, kondigden vandaag aan dat ze een partnership hebben gesloten om de Director Climate Journey, een opleidings- en netwerkprogramma over klimaatzaken voor bestuurders en volledige raden van bestuur, verder uit te breiden en te ontwikkelen.

Als gevolg van de ongeziene klimaatcrisis worden bedrijven geconfronteerd met zowel risico’s als een steeds groter aantal kansen. Bestuurders met kennis van zaken over de klimaatproblematiek zijn richtinggevend tijdens deze transitie. Als echte bakens loodsen zij hun organisatie weg van bedrijfsmodellen uit het verleden en stippelen zij voor hun onderneming een koers uit die niet alleen naar financiële waarde leidt, maar ook naar een positieve bijdrage aan de maatschappij. De Director Climate Journey biedt bestuurders een veilige en vertrouwelijke plek om met elkaar in dialoog te gaan over klimaatzaken en klimaatkennis te vergaren.

Het partnership betekent dat beide partijen samen de Director Climate Journey organiseren: 8 workshops, met een combinatie van live en online sessies, die op professionele manier in goede banen geleid worden door Vlerick-professoren, erkende experts en vooruitstrevende denkers. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer klimaatwetenschap, materialiteit en verslaggeving, financiële en juridische implicaties, strategie en bedrijfstransformatie, en natuurlijk de unieke rol van de raad van bestuur als begeleider van de transitie. De volgende groep start haar leertraject in maart 2023. Bestuurders, managers en aspirant-bestuurders kunnen vanaf nu inschrijven.

Natacha Lippens, voorzitter van de raad van bestuur van Chapter Zero Brussels:Chapter Zero Brussels is trots dat het met Vlerick Business School kan samenwerken om onze Director Climate Journey in de toekomst aan te bieden. Na de eerste drie succesvolle groepen is het volgens ons nu tijd om onze impact en ons bereik te vergroten. Dankzij onze samenwerking met Vlerick Business School, een toonaangevende instelling voor managementopleidingen in Europa, zullen we onze missie, ‘Bringing Climate on Board’, kunnen waarmaken.”

David Veredas, professor in Finance en Duurzaamheid aan Vlerick Business School: “We zijn verheugd dat we gaan samenwerken met Chapter Zero Brussels. Bedrijven transformeren met het oog op een betere wereld, is wat Vlerick wil bereiken, en dat is precies de kern van het partnership. Opleiding kan bedrijven transformeren, en bestuursleden staan centraal in die transformatie. We kijken ernaar uit om samen met Chapter Zero Brussels een zinvol en belangrijk leerparcours aan te bieden.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in