Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • VRT en Nederlandse NPO gaan “intensief samenwerken”

VRT en Nederlandse NPO gaan “intensief samenwerken”

De VRT gaat intensief samenwerken met de Nederlandse omroep NPO. Dat melden beide openbare omroepen in een persbericht. Ze zullen samen programma’s maken en technologie delen.

“We delen als landen al zoveel met elkaar en dat gaan we nu dus ook op het gebied van media doen”, zegt NPO-voorzitter Frederieke Leeflang. De komende jaren zullen op verschillende gebieden concrete samenwerkingen worden opgezet.

De omroepen gaan meer programma’s samen maken en uitwisselen. Volgend jaar wordt al de coproductie “Arcadia” uitgezonden, en er is meer op komst. “Diverse teams werken nu aan de verhalen die we samen willen vertellen, formats die we samen willen ontwikkelen. Denk daarbij aan vernieuwende dramaseries, online producties, maar ook podcasts”, zegt Frans Klein, directeur video van de NPO.

Ricus Jansegers, Algemeen Directeur Content bij VRT, wil uiteindelijk een ruime catalogus aan programma’s beschikbaar maken voor elkaars publiek, “met een focus op genres en vormen die verrassen en meer inzicht bieden in elkaars cultuur en identiteit”.  

Het is ook de bedoeling om de digitale platformen VRT MAX en NPO Start te versterken. De omroepen gaan nieuwe functionaliteiten delen, maar ook samenwerken rond “een nieuwe data-infrastructuur waarin persoonlijke gebruiksgegevens weer in handen komen van gebruikers zelf”. Ook rond het bestrijden van desinformatie willen VRT en NPO samenwerken.

“Het toenemende belang van een publieke omroep voor de samenleving én de huidige uitdagingen in medialand brengen ons samen”, zegt Lieven Vermaele, VRT-directeur Partnerships & Operations. “Niet voor een beetje ad-hocsamenwerking, maar voor een intensief en duurzaam partnerschap.” Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) spreekt over een eerste stap. “Er komen nog meer initiatieven die het medialandschap in Vlaanderen en Nederland sterker met elkaar willen verbinden. Op die manier willen we ervoor zorgen dat onze mediaspelers én kijkers klaar zijn voor de uitdagingen van morgen.”

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in