Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.

We Invest gaat internationaal

We Invest, de franchisegever gespecialiseerd in residentieel vastgoed, wil Frankrijk veroveren. Na het succesvol versterken van hun bedrijfsmodel in Brussel en Wallonië, en zijn lancering in Vlaanderen, opende We Invest twee pilootfranchises in Lille en Rouen. We Invest test daar haar aanpak om in 2023 haar activiteiten te ontwikkelen en in datzelfde jaar een tiental franchises op te richten. De franchisegever investeert hiervoor meer dan een miljoen euro.

We Invest is nu een internationaal merk. Sinds 9 maanden bereiden de Belgische teams zich voor op de lancering van de vastgoedscale-up in Frankrijk, het land van de franchises bij uitstek.

We Invest investeert meer dan een miljoen euro om zijn ambities te ondersteunen

Het internationaliseringsproject is een logische voortzetting van de serie A-fondsenwerving in 2021, gericht op het optimaliseren van de tractiehefbomen (het product en de beoogde klanten), en het ontwikkelen van het volledige aanbod op verschillende markten. Het wordt ook gefinancierd door de Belgische regionale exportsteun. Deze financiering wordt de komende jaren naargelang de noden aangevuld.

Raphaël Mathieu, CEO van franchisegever We Invest, legt uit: ‘Na het succes in België wil We Invest zijn dienstenaanbod in Frankrijk introduceren. De keuze voor Frankrijk komt er door de culturele en geografische nabijheid, maar ook op de zakelijke synergiën die er zijn voor professionals en kopers. Afgezien van het feit dat Belgen goed worden ontvangen in Frankrijk, is het marktpotentieel daar enorm. De vastgoedtransactiemarkt is 12 keer groter in Frankrijk dan in België. De Franse markt is dus veelbelovend.’

We Invest wil zich in Frankrijk ontwikkelen vanuit twee aan België grenzende departementen. Lille ligt in het département du Nord , provinciehoofdstad van de regio Haut de France (sinds 2016 de naam van de fusie tussen Nord-Pas-de-Calais en Picardië) en Rouen is een gemeente in de Seine-Maritime, de provinciehoofdstad van Normandië.

Het doel van de twee pilootfranchises is om de Franse markt gedurende meerdere maanden te ontdekken en uit te testen om er zo vanaf 2023 een eigen franchisenetwerk te ontwikkelen. We Invest is van plan om vanaf het eerste jaar een tiental franchises te openen en het hele Franse grondgebied te dekken in de komende jaren.

Concreet zal We Invest de nodige medewerkers rekruteren, waaronder verschillende development managers voor de ontwikkeling in Frankrijk. Zij zullen op hun beurt filiaalmanagers aanwerven, die nieuwe franchises zullen creëren.Het nieuwe franchisenetwerk van We Invest zal kunnen rekenen op de expertise van moederbedrijf dat gevestigd is in Oudergem (Brussel). De Belgische teams zullen waar nodig beetje bij beetje versterkt worden naargelang hun noden. Ze zullen op die manier ook de internationale groei van We Invest ondersteunen. Als die ambities werkelijkheid worden, overweegt We Invest om in de toekomst ook een nieuw hoofdkantoor te openen in Frankrijk.

Een digitale, innovatieve en gedifferentieerde benadering van de markt

De Franse vastgoedmarkt is enerzijds dichtbij, maar anderzijds ook verschillend van de Belgische markt. De franchisemarkt is er veel meer ontwikkeld en al zeer competitief.

Mathieu legt uit: ‘Om de concurrentie het hoofd te bieden, de aanvang van onze expansie te faciliteren en aantrekkelijk te zijn, moeten we ons snel en duidelijk positioneren. Om nieuwe franchisekandidaten te overtuigen, moet ons bedrijfsmodel zich aanpassen aan de Franse markt. En dat op alle niveaus: aanbod, prijs, communicatie en marketing, technologische tools en rekrutering.’

Om te slagen in de volledige implementatie en om marktaandeel te winnen, vertrouwt We Invest op zijn innovatieve en lokale digitale aanpak, die zich al bewezen heeft in België. We Invest begeleidt en stimuleert franchisenemers om hun bekendheid te vergroten.

‘Hoewel de digitalisering in Frankrijk verder gevorderd is, blijft vastgoed een relatief statische sector die moeite lijkt te hebben om de uitdagingen van deze evolutie aan te gaan en zichzelf opnieuw uit te vinden. Dit is net hetzelfde in België. We Invest brengt dan ook toegevoegde waarde in deze markt’, voegt Mathieu nog toe.

We Invest vertrouwt ook op een gedifferentieerde marktstrategie en een makelaarsmodel gericht op nieuwe technologieën en innovatieve marketing. Deze strategie, die in België ruim bewezen is, houdt ook rekening met lokale verschillen van de markt.

‘Vastgoed anders bekeken’ betekent ook het ontwikkelen van een strategie die rekening houdt met de specifieke kenmerken van de markt. We Invest handelt “wereldwijd”, maar houdt rekening met lokale verschillen. Dit omvat verschillende marktstrategieën, rekening houdend met de marktkenmerken van elk van onze franchises’, concludeert Mathieu.

Het bedrijf

We Invest is een franchisegever in de vastgoedsector. Het bedrijf is gevestigd in Brussel en werd opgericht in 2014. De scale-up is gespecialiseerd in residentieel vastgoed – zowel nieuw als bestaand – in heel België. We Invest biedt een nieuwe benadering van de vastgoedmarkt. Het bedrijf werkt ten dienste van zijn vastgoedmakelaars en franchisenemers.

image 4
Raphaël Mathieu, CEO van vastgoedfranchisegever We Invest

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in