Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Opleiding: Board Insights: 4 sessies, volgende sessie op 24/05 • Schrijf je hier in

Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Werner Annaert wordt nieuwe baas van OVAM

Werner Annaert wordt nieuwe baas van OVAM

Werner Annaert wordt de nieuwe administrateur-generaal van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM. Dat meldt minister van Omgeving Zuhal Demir. Annaert is momenteel directeur bij Veolia, een milieumultinational.

Annaert start op 1 december. Hij volgt Christof Delatter op, die sinds begin dit jaar de functie waarnam nadat OVAM-topvrouw Henny De Baets in februari met pensioen ging. 

Werner Annaert haalde het van vijftien andere kandidaten na een volgens minister Demir uitgebreide selectieprocedure onder leiding van een extern selectiebureau. De resterende kandidaten werden daarbij ook onderworpen aan een eindgesprek met de Vlaamse topministers en met voogdijminister Demir. 

De 49-jarige Annaert is op dit moment nog ‘Director Materials and Development’ bij Veolia Belgium & Luxemburg, een milieumultinational met activiteiten in water, afvalverwerking en energie. Voordien was hij al aan de slag bij Suez Belgium en als general manager van FEBEM, de federatie van bedrijven voor milieubeheer die nu GO4CIRCLE heet. Aan de beginjaren van zijn carrière was de nieuwe OVAM-topman actief bij VVSG-Interafval en bij BDO Belgium, een accounts- en adviesorganisatie. 

Volgens Demir biedt de aanstelling van iemand uit de privésector kansen voor de OVAM en de brede maatschappij. “Niet alleen de overheid is gebaat met nieuwe, frisse inzichten en een doordachte en doelgerichte aanpak. Ook voor de Vlaming is het belangrijk dat de OVAM zo slagkrachtig en efficiënt mogelijk haar verantwoordelijkheden opneemt”, zegt ze.   Met Annaerts’ voorganger Henny De Baets liep de samenwerking niet altijd even vlot. Demir en de voormalige OVAM-topvrouw botsten vlak voor haar pensioen nog in het PFOS-dossier. Demir verweet de afvalstoffenmaatschappij toen te weinig daadkracht aan de dag te hebben gelegd, waarop De Baets in een brief en tijdens een hoorzitting voor de onderzoekscommissie in het Vlaams Parlement van zich afbeet.

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in