Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.

Wijzigingen in bestuur UCB

Tijdens de Algemene Vergadering van UCB wordt Maëlys Castella  voorgedragen als onafhankelijk bestuurder. Ze vervangt er huidig bestuurder Viviane Monges. Het voorzitterschap van Monges werd begin maart reeds overgedragen aan Jonathan Peacock.

Maëlys Castella is een ervaren financieel en zakelijk leider met een sterke staat van dienst in B2B-en B2C bedrijven. Ze heeft expertise in financiën, strategie, marketing, innovatie en duurzaamheid en werkt sinds 1992 voor internationale beursgenoteerde bedrijven.

Ze is de oprichter en CEO van een adviesbureau Aminona Consulting gespecialiseerd in financiën, strategie en executive coaching. Castella is onafhankelijk bestuurder, voorzitter van het Auditcomité en lid van het Duurzaamheidscomité van modebedrijf C&A, Zij is ook onafhankelijk bestuurder van BIC, wereldleider in schrijfwaren, aanstekers en scheerapparaten.

Ze begon haar carrière in de olie- en gasindustrie en werkte in de financiële afdeling van Elf, nu  onderdeel van Total. In 2000 trad Maëlys in dienst bij Air Liquide. Ze bekleedde verschillende senior managementposities in Finance en Marketing voordat ze Chief Financial Officer van de groep werd. In 2014 verhuisde ze naar Nederland en werd CFO van AkzoNobel en vervolgens Chief Corporate Development Officer en lid van het Executive Committee.

De nieuwe voorzitter Jonathan Peacock trad in 2021 toe tot de raad van bestuur van UCB als onafhankelijk bestuurder en voorzitter van het auditcomité. Hij is momenteel voorzitter van de raad van bestuur van Avantor Inc en is lid van het benoemings- en bestuurscomité. Hij is ook lid van de raad van bestuur van 2 particuliere bedrijven, Bluesphere Bio, als voorzitter, en Real Chemistry.

De raad van bestuur wil ook de mandaten van Jan Berger en Cyril Janssen vernieuwen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in