Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in

Search

Nieuw: Book & Boards Event op 12/05
Bekijk de sprekers

Event: Books & Boards (4de editie) op 21/06 • Schrijf je hier in
Search
Close this search box.
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Wissel aan de top bij BNP Paribas Fortis

Wissel aan de top bij BNP Paribas Fortis

De Raad van Bestuur van BNP Paribas Fortis heeft enkele wijzigingen doorgevoerd aan de top van de bank. Met ingang van 1 januari 2023 zullen volgende topfuncties veranderen:

1.       Max Jadot zal Herman Daems opvolgen als Voorzitter van de Raad van Bestuur;

2.       Michael Anseeuw zal Max Jadot opvolgen als Voorzitter van het Directiecomité (CEO) van de bank.

Daarnaast heeft de Raad van Bestuur beslist om Herman Daems, die stopt als bestuurder, de titel te verlenen van erevoorzitter. Herman Daems is sinds 2009 Voorzitter.

Met deze beslissingen kiest de Raad van Bestuur voor continuïteit voor de bank, haar klanten, medewerkers en aandeelhouders.

Strategisch Plan 2025

De keuze voor de combinatie van Max Jadot als Voorzitter en Michael Anseeuw als CEO bevestigt de ambities van de bank zoals uitgewerkt in haar strategisch plan 2025.

De afgelopen jaren werkten directie en verschillende teams onder voorzitterschap van Max Jadot hiervoor nauw samen, geïnspireerd door een rijke wisselwerking met klanten en de vele partners in verschillende ecosystemen van de bank. De strategische focus op groei, toegankelijkheid en duurzaamheid zal de bank in staat stellen om ook in de komende decennia haar Positive Banking-purpose waar te maken: zich samen inzetten voor een betere samenleving, als de vertrouwde financiële partner, op elk moment in het leven van de klanten.

Positief leadership

Herman Daems: ”Onder leiding van Max Jadot kon BNP Paribas Fortis de afgelopen jaren een sterke groei van haar activiteiten optekenen, wat de bank in staat stelde om haar rol als eerste bank van het land en haar belangrijke taak bij het ondersteunen van de Belgische gezinnen en de Belgische economie te bestendigen. De bank investeerde de afgelopen jaren ook fors in ‘human capital’, waardoor de bank zich onderscheidt door de expertise en het engagement van haar mensen. Max heeft zijn rol van CEO de afgelopen 12 jaren met verve ingevuld en zal vanaf 2023 als Voorzitter een verdere belangrijke bijdrage blijven leveren door de ondersteuning van en het toezicht op het Directiecomité.”

Max Jadot: “Graag wil ik Herman Daems, die intussen 13 jaar voorzitter van de Raad van Bestuur is, danken voor de wijsheid, de uitstekende  samenwerking, de gezamenlijk ontwikkelde inzichten en de consequente steun bij het uitoefenen van mijn mandaat als Voorzitter van het Directiecomité.

Met de keuze voor Michael Anseeuw als nieuwe CEO komt iemand aan het roer van de bank die onze business en onze bank door en door kent en als lid van het Directiecomité, samen met de andere leden, een belangrijke rol speelde in het uitwerken van onze strategie.” Michael Anseeuw: “Onder leiding van Max Jadot heeft de bank zich op alle vlakken kunnen verstevigen. Het is een eer om van de Raad van Bestuur het vertrouwen te krijgen om de volgende jaren de grootste bank van het land verder te ontwikkelen, en dit uiteraard samen met de vele talentvolle en gemotiveerde teams die de bank rijk is.”

Bron: Belga

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel met je netwerk

Abonneer je en krijg:

Nieuwsbrief

Krijg een melding bij nieuwe publicaties

Kom naar Books & Boards op 12/5

De Bestuurder en Lannoo Campus lanceren een unieke samenwerking. Met een tweejaarlijks event brengen we auteurs en bestuurders samen om over actuele uitdagingen en strategische topics te reflecteren.

Sprekers:

  • Yves van Durme
  • Rachid Et-Taïbi
  • Pieter Bourgeois
  • Ann Claes

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf in real time op de hoogte!

Meer dan 5000+ professionals schreven zich reeds in